دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به رشد علمی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: حدود ۹۵ درصد تولیدات علمی دانشگاه تهران و ۹۷ درصد مقالات علمی دانشگاه شریف مربوط به بعد از انقلاب بوده است.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی isi20 به نقل از ایسنا، سعید رضا عاملی در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاههای مختلف لبنان با اشاره به نقش و جایگاه لبنان در جهان اسلام، گفت: جامعه پردازی به این معناست که جامعه اسلامی باید به اشتراک رأی دست پیدا کند و ارزشهای اسلامی اجتماعی شده و نوع روابط ما در جامعه باهم باید مبتنی بر ارزش های الهی و اسلامی باشد.
دکتر عاملی ادامه داد: یکی از بروزهای ارزشهای اسلامی در جامعه این است که عدالت اجتماعی بنیان همه رفتارها بوده و تبعیض اجتماعی در جامعه وجود نداشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: در حوزه جامعهپردازی است که جایگاه علم و فناوری و فرهنگ بسیار پررنگ است و از همین روست که مقام معظم رهبری چندین بار خاطرنشان کردهاند که تا نفس دارم از حمایت علم و فناوری دست نخواهم کشید.از همین روست که میبینید علم و فناوری در این مهرومومها بسیار رشد کرده و اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: ۹۵ درصد تولیدات علمی دانشگاه تهران به عنوان یکی از قدیمیترین دانشگاههای ایران مربوط به بعد از انقلاب بوده است و دانشگاه شریف نیز از جمله دانشگاههای برتر ایران است که ۹۷ درصد مقالات علمی آن مربوط به بعد از انقلاب بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، ایران تنها ۵۷۰۰ پزشک داشت که بخش قابل توجهی از آنها پزشکان هندی و پاکستانی بودند، اما امروزه ایران هر سال ۵۷۰۰ پزشک وارد شده به بازار کار دارد.
به گزارش روابط عمومی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی افزود: ۹۷ درصد داروی جمهوری اسلامی ایران در داخل تولید میشود و در این زمینه وابستگی چندانی به خارج وجود ندارد و امروز در برخی از شرکتهای خصوصی کشور تولید موتور هواپیما صورت میگیرد و کارهایی که باعث حیرت همگان است.
دکتر عاملی با بیان اینکه هیچ قطعه مکانیکی در صنعت نیست که جمهوری اسلامی خودش نتواند آن را تولید کند، افزود: فقط در ساخت توربینها، شرکت زنجیرهای مپنا توانسته رتبه سوم جهان را به دست آورد که در جایگاه بالاتری از شرکتهای بزرگ جهان قرار دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در المپیادهای علمی ریاضی، فیزیک، نجوم و ... جوانان و دانش آموزان ایرانی رتبه اول تا دهم جهان را دارا هستند و در پایگاه دادههای آماری جهانی همچون وب آو ساینس(Web of Science) رتبه تولید مقالات علمی جمهوری اسلامی ایران رتبه شانزدهم جهانی است.
دکتر عاملی با تأکید بر اینکه جهان اسلام باید در حوزه علم و فناوری قدرتمند شود، خاطرنشان کرد: صنایع دفاعی ما آنقدر قدرتمند است که دشمن اجازه تعرض و جنگ علیه ما را به خود نمیدهد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری گفت: ۱۰ سال متوالی است که رهبری سالهای پیش رو را با عناوین اقتصادی نامگذاری میکنند که نشان از اهمیت این موضوع است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه اقتصاد هم باید طمع دشمن را از کشورهای خودمان دور کنیم، خاطرنشان کرد: اگر نتوانیم به لحاظ اقتصادی قدرتمند شویم، ممکن است برخی از جوامع در جهان پراکنده شوند و نگاه مردم ما به سمت جهان غرب متمایل شود.
وی در پاسخ به سؤالی پیرامون جایگاه حوزه در مقابله فرهنگی با دشمن گفت: امام خمینی(ره) توانست از تمامی ظرفیتهای کشور از جمله حوزههای علمیه استفاده کند.
دکتر عاملی تأکید کرد: البته حوزههای علمیه در دوران کنونی باید با حوزههای علمیه چند دهه قبل متفاوت باشند و متناسب با اقتضائات روز بتوانند با جامعه تعامل کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مرحوم مطهری معتقد بودند عالِم جدید باید با علوم جدید از جمله روانشناسی، مردمشناسی، جامعهشناسی و علوم شناختی آشنا باشد و البته دانشهای جدید تواناییهای جدیدی را برای فهم اجتماعی به وجود آورده است که بدون این نگاه و توانایی امکان تعامل با جامعه فراهم نیست. لذا روحانیت امروز علاوه بر علوم الهی، باید از تواناییهای بینرشتهای برخوردار باشند.