به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهدی الیاسی، با بیان اینکه مشکل اساسی ما در کشور توازن است و ما دچار اعوجاج هستیم، گفت: بخش پژوهش دانشگاهی از نظر کیفی با سطحی که ما خواستار آن هستیم، فاصله زیادی دارد و ما در تلاشیم تا این موضوع برطرف شود.
وی با بیان اینکه یکی از کارهای ما، حمایت از پژوهش های بنیادی است، عنوان کرد: عدم توازن در چهار عرصه علم و فناوری یعنی اقتصاد، فرهنگ، امنیت و سلامت در کشور وجود دارد بر همین اساس عمده فعالیت های ما برقراری توزان و سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری و تبدیل آنها به ثروت است.
الیاسی با بیان اینکه آیندهنگاری علم و فناوری در حال تصویب است، افزود: بر این اساس، با ۱۵۰ نفر از وزرا و مسئولان پس از انقلاب مشورتی داشتیم که توانستیم ۱۲ اولویت در زمینه آیندهنگاری علم و فناوری را مشخص کنیم.
معاون سیاستگذاری و ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: «بهینه سازی مصرف انرژی»، «کنترل آلودگی هوا»، «تامین آب سالم»، «ترافیک جاده ای و تصادفات»، «تولید دارو به ویژه داروهای خاص»، «کنترل آفات، سموم و اصلاح نباتات»، «مدیریت پسماند و زباله»، «پساب و فاضلاب»، «امنیت غذایی»، «ناوگان های سیستم های انتقال انرژی»، «تامین تجهیزات پزشکی» و «تهیه مواد اولیه خاص» از اولویت های عرصه علم و فناوری مسئولان پس از انقلاب در جهت آیندهنگاری ملی کشور تا ۱۵ سال آینده بهشمار می روند.
معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه قانون ما برای بازرگانان خوب است، تاکید داشت: اکنون اقتصاد ما مشتری علم و فناوری نیست و ما تلاش می کنیم تا مشتری اصلی علم و فناوی، اقتصاد باشد و صنایع به کالاهای وارداتی روی نیاورند.
به گفته وی مشکل اصلی شرکت های دانش بنیان عدم توان تولید انبوه است بر این اساس باید در حوزه تجاری سازی نیز تقویت شویم.
الیاسی در خصوص دستورالعمل آیندهنگاری ملی گفت: دستورالعمل آیندهنگاری ملی در کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری معین شده و در جلسه شورای عالی عطف بررسی و تصویب می شود و بعد از آن به رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
وی در خصوص قانون رفع موانع تولید در کشور افزود: این قانون برای شرکت های دانش بنیان مفید است و دارای ۶۰ ماده است که ۱۵ ماده آن ظرفیت بالقوه و بالفعل را برای توسعه علم و فناوری در کشور دارد.
به گفته معاون سیاستگذاری و ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علوم شناختی و آیسیتی جزء فناوری های پولساز به شمار می رود، پس بنابراین باید در این دو حوزه نیز فرهنگسازی شود تا درآمدزایی شرکت های دانش بنیان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه عمدتا کالاهای با زنجیره های دارای ارزش افزوده بالا وارداتی هستند، گفت: ما باید در این حوزه به خودکفائی برسیم تا کمتر از کالاهای وارداتی در کشور استفاده کنیم. وام دولت به کارخانجات واردکننده می رسد. این موضوع باید برعکس شود.
الیاسی افزود: ما در تلاشیم تا در حوزه تجاری سازی کشور را قوی کنیم. بر این اساس که فارغالتحصیلان به فهم کار نزدیک شوند و همزمان در دانشگاه نیز حضور داشته باشند.