برنامهریزی برای ایجاد مقطع دکتری در دانشگاه علمی کاربردی مرکزی
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی در خصوص برنامهریزی دانشگاه جامع استان به منظور ایجاد شرایط لازم برای ادامه تحصیل دانشجویان در مقاطع ارشد و دکترا افزود: در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو جذب کردهایم و برنامهریزی برای ایجاد مقطع دکترا و مهارتهای تخصصی را مد نظر داریم.
عبدالعلی ذوالانواری در حاشیه بازدید از مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی اظهار کرد: با گذشت زمان و ایجاد فناوریهای نوین بر نیازهای بشر افزوده شده و مهارتآموزی به عنوان زیربنای کسب علوم مختلف اهمیت بسیاری پیدا میکند.
وی اضافه کرد: از این رو وجه تمایز دانشگاه جامع با سایر دانشگاههای کشور که تئوریمحور هستند ادامه تحصیل توأم با کسب مهارت براساس نیازهای جامعه است.
ذوالانواری ادامه داد: در مراکز دانشگاهی دیگر که تئوریمحور هستند دانشجویان فقط به تحصیل در یک رشته خاص و کسب مدرک در رشته مورد تحصیل میاندیشند و به اینکه پس از فارغالتحصیلی بتوانند نیازهای جامعه را تامین کنند فکر نمی کنند در حالی که در دانشگاه جامع که اساس آن نیازمحوری و مهارتآموزی است فارغالتحصیلان چون در مراکز فنی و کاربردی تحصیل کردهاند با توجه به نیاز جامعه به آسانی وارد بازار کار میشوند.
وی با اشاره به رسالت دانشگاه جامع ادامه داد: نیازمحوری یعنی اینکه اگر برای مثال در حوزههای تربیتی و بهزیستی نیازمند تربیت نیروی متخصص و کاردان در تحصیلات عالیه هستیم بتوانیم مرکز آموزش عالی در این مجموعه راهاندازی کنیم که البته دانشگاه جامع این مهم را محقق کرده است.
ذوالانواری ایجاد رشتههای مرتبط با شهرداریها در دانشگاههای علمی کاربردی شهرداری و نیز هلال احمر و ... را از دیگر نیازهای جامعه در حوزه علمآموزی و کسب مهارت برای تربیت نیروی انسانی کارآمد دانست.
وی در ادامه با تأکید بر افزایش کیفیت در آموزش و مهارتآموزی تصریح کرد: توسعه کیفی و کمی در واحدهای آموزشی منجر به جذب دانشجوی بیشتر در این مراکز میشود.
ذوالانواری تبلیغات و اطلاعرسانی از طریق ابزارهای رسانهای و نیز عزم ملی در خصوص رسالت دانشگاه جامع را عامل مهمی در معرفی هر چه بیشتر آن دانست و خاطرنشان کرد: آگاهیبخشی به مردم درخصوص فعالیت دانشگاه جامع نقش موثری در افزایش اقبال عمومی و جذب دانشجوی بیشتر به این مراکز دارد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در خصوص نحوه ایجاد و توسعه واحدهای فناور در دانشگاه جامع نیز گفت: دانشگاه جامع در جریان رشد شتابان فناوریهای نوین اهداف توسعهای را مد نظر دارد.
وی با بیان اینکه خوشههای فناوری در استان تدوین شده و در حال فراهم کردن زیرساختهای لازم برای اجرایی شدن آن هستیم، افزود: اعتقاد داریم فعالیت در فناوری نانو همواره مورد نیاز جامعه است و به عنوان یک مقوله در حال رشد و پردرآمد علاقمندان زیادی دارد و پرداختن به آن قطعا در اولویت برنامههای دانشگاه جامع است.
وی همچنین با اشاره به ایجاد رشته تربیت مربی سوارکاری برای اولین بار در کشور در مرکز اراک گفت: این رشته برای اولین بار در مرکز فنی و حرفه ای اراک دایر شده و دانشجویان زیادی هم جذب کرده است.
ذوالانواری در ادامه از برپایی نمایشگاه اشتغال در اسفندماه سال جاری به همت دانشگاه جامع استان خبر داد و افزود: در این نمایشگاه تمهیداتی اتخاذ شده تا کارآفرینان بتوانند با در اختیار داشتن غرفه رایگان نحوه کارآفرینی و ایجاد شغل را به مردم آموزش دهند.
به گفته وی پژوهش، نیاز اساسی کشور در مراکز دانشگاهی و صنعتی است و انجام کار پژوهشی منجر به تقویت تولید ملی میشود.
وی با گلایه از نبود اعتبارات لازم برای انجام کار پژوهشی خاطرنشان کرد: تقویت کار پژوهشی منجر به ایجاد ارزش افزوده بیشتر میشود و میتوان برای جبران کمبود اعتبارات در این حوزه درصدی از منافع مادی تولیدات کشور در عرصههای مختلف را به حوزه پژوهش اختصاص داد.
ذوالانواری تحقق رسالت دانشگاه جامع مبنی بر تبدیل شدن به قطب بزرگ علمی و مهارتآفرینی را مستلزم ارتقای کیفیت آموزشی و مهارتآموزی، کار جهادی و برخورداری از نیروی انسانی متخصص و کارآمد دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 23 مرکز فعال علمی کاربردی در سطح استان مرکزی با بیش از 16 هزار دانشجو وجود دارد، افزود: هماکنون بیش از 1000مرکز آموزش علمی کاربردی با جذب بیش از 700 هزار دانشجو در کشور فعالیت دارند.