حجت الاسلام و المسلمین قرائتی: دانشجویان زمان عمر خود را مدیریت کنند
حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اهمیت لحظات عمر و داشتن مدیریت زمان، تأکید کرد: باید از لحظات عمر استفاده کرد و با پرورش جوهر اسلامی، بصیرت را در خویشتن محقق کنیم.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در مراسمی که به دعوت بسیج دانشجویی و بسیج اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز با موضوع «بصیرت در قرآن» در مسجد امام خمینی (ره) این دانشگاه برگزار شد، بر صرفه جویی در لحظات عمر و مدیریت زمانی تاکید کرد و تفسیر کوتاهی از سوره «عصر» ارائه داد.
وی اظهار داشت: در آیه اول این سوره «وَ الْعَصْرِ»، قسم به عصر، خداوند به همه لحظات زمان قسم خورده است؛ لحظات عمر دارای ارزش هستند و باید توجه مضاعف به این نقطه معطوف کنیم که عمرمان را در چه مواردی صرف می کنیم به عنوان مثال امروزه تماشای برنامه های ورزشی و به بیان بهتر ورزش دیگران وقت زیادی را از بعضی از جوانان می گیرد در حالی که استفاده بهینه آن است که خود به انجام ورزش بپردازیم زیرا با تماشای ورزش یک ورزشکار چیزی عایدمان نمی شود.
این مفسر قرآنی در ادامه به تعطیلی های زیاد در روزشمار تقویم اشاره کرد و گفت: روزهای تعطیلی زیادی داریم که هر یک از ما به نوبه خود باید آنها را به بهترین صورت مدیریت کند.
در مدت زمان چهار سال تحصیلی لیسانس یک دانشجو، در صورت احتساب تعطیلی های مناسبتی تقویم، روزهای پنج شنبه، جمعه و تعطیلی های بین دو ترم، تعداد روزهای تعطیل بسیار زیاد خواهد شد و اهمیت مدیریت زمان با وجود روزهای تعطیلی زیاد، ارزشی مضاعف می یابد.
وی در خصوص استفاده بهینه از زمان و مکان به معضل هوای گرم اهواز اشاره کرد و گفت: پیشنهاد داده ام که دانشگاه اهواز با دانشگاه اراک قرارداد تحصیلی منعقد کند؛ به این ترتیب از تعطیلی سه ماه دانشگاه اهواز در سال جلوگیری شود، زیرا اراک دارای هوای خنکی است و به این ترتیب می تواند در فصل های گرم پذیرای دانشجویان خوزستانی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی همچنین گفت: در امر علم و دانش باید توجه خود را به این نقطه عطف کرد که چه علمی را فرا می گیریم؛ علمی که کسب کنیم باید دارای چهار تا شرط باشد؛ اول اینکه واجب باشد دوم مستحب باشد سوم مشکلی از فرد حل کند و دیگری مشکل جامعه را حل نماید.
این معلم قرآنی بر لزوم کسب هنر علاوه برعلم و دانش به جوانان توصیه کرد و گفت: به گفته ریاست جمهوری دو سال دیگر چند میلیون فوق لیسانس بیکار داریم، لذا جوانان باید توجه داشته باشند که فقط کسب علم و دانش را هزینه زندگی نکند و لازم است هنرهایی را در کنار علم و دانش کسب کنند.
وی بر تاکید بر ترویج ازدواج از سنین دبیرستان و مخالفت با ازدواج دانشجویی گفت: جوانان و بویژه بانوان باید توجه خود را به از دست ندادن فرصت های ازدواج معطوف کنند و طوری نباشد که برای امر ازدواج سنگ اندازی کنند و بهانه علم و دانش و طی مدارج لیسانس و فوق لیسانس را عنوان کنند، زیرا در آیات قرآن کریم بر ازدواج به عنوان گزینه ای برای آرامش توصیه شده است.
پس در فرصت هایی که برای ازدواج پیش می آید بهانه داشتن خواهر و برادر بزرگتر، سواد برتر و مسکن و مانند آن از سوی هیچ یک از آقایان و بانوان نباید عنوان شود.