زنجان-یک پژوهشگر برتر که توسط ستاد برگزاری هفته پژوهش استان زنجان انتخاب شد، گفت: مشکل بودجه پژوهشی یکی از معضلات مهم و اصلی این حوزه است.
سید پیمان عمادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مشکل بودجه پژوهشی یکی از معضلات مهم و اصلی این حوزه است، افزود: رویکردهای یک پژوهشگر موفق متناسب است با آن زمینه هایی که در حوزه کاری اش وجود دارد.
وی ادامه داد: در واقع پژوهش نیاز به آرامش دارد یک پژوهشگر با آرامش فکری می تواند به هدف خود دست پیدا کند.
عمادی افزود: بودجه های پژوهشی که در سازمان و ادارات دولتی در سطع استان وجود دارد و صرف می شود که به اعتقاد بنده باید نظارتی وجود داشته باشد که این بودجه ها به چه کسانی داده می شود و صرف کدام سازمان می شود.
عمادی افزود: بنده که به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده ام هیج گونه بودجه پژوهشی دریافت نکرده ام، چطور ممکن است این بودجه به کسانی اختصاص داده شود که مشخص نیست آیا توانایی انجام کار را دارند یا خیر. بهتر این است که یک سیاستگذاری انجام شود اگر کسی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شد حداقل در سطح استان به عنوان ناظر فعالیت داشته باشد.
پژوهشگر برتر استان زنجان با بیان اینکه حوزه پژوهشی بنده بیشتر در بحث کامپیوتر و شبکه و آی تی و بحث ها مربوط به کارهای نوین دنیا است، افزود: اگر بخواهیم پژوهش را در نظر بگیریم پژوهش به سه قسمت است، پژوهش های بنیادی کاربردی توسعه ای پژوهش های بنیادی می دهد و اطلاعات را کسب می کند این اطلاعات صرفا در همان حوزه باقی می ما ند و وقتی که شما می خواهید این را تبدیل به کاری بکنید که بتواند مشکلی را از جامعه بشری رفع کند در حقیقت به پژوهش کاربردی تبدیل نشده حال اگر متناسب با آن فضا و شرایط بخواهیم ارتقا و در اختیار همگان قرار دهیم تبدیل به حالت توسعه ای خواهد شد.
عمادی ادامه داد: رویکردها ی یک پژوهشگر موفق متناسب است با آن زمینه های که در حوزه کاری اش وجود دارد بتواند تحقیقات لازم را انجام دهد در واقع پژوهش نیاز به آرامش فکری دارد.
پژوهشگر برتر استان زنجان با بیان اینکه شخصا این کار را در زمینه درسی و شغلی خود و با توجه به علاقه ای که داشتم انجام دادم افزود: ولی اگر این امکان وجود داشته باشد که بودجه بندی انجام شود و در اختیار پژوهشگران گذاشته شود مطمئنا پژوهش ها کاربردی تر خواهدشد و متناسب با شرایط انجام خواهد شد.
عمادی افزود: اظهار نظر بعضی از کارشناسان در برخی از حوزه ها که ممکن است کارشناسی این حیطه بنا نشد که صرفا با اکتفا به تجربه شان این کار را انجام می دهدند که تجربه مداری زیادی ممکن است صحیح نباشد چون وقتی زیادی به فکر تجربیات هستید نمی توان ازاطلاعات فن آوری های جدید استفاده کرد به معلومات خود افزودبنابراین تلفیق از تجربیات و هوش موجود و امتیازاتی که در جامعه نوین وجود دارد و همچنین دستاوردها پیشرفت ها که وجود دارد می توان موثر باشد.
وی با بیان اینکه شاید زمانی که حرف از حمایت و انتظار می شود پاسخ آن حمایت مالی و مادی باشد است افزود: حمایت صرفا یک حمایت مالی نیست حکایت معنوی نیز می تواند باشد حمایت معنوی از این جهت که از پژوهشگران و افرادی که دارای توانایی هستند استفاده بهینه شود.
پژوهشگر برتر استان زنجان گفت: بنده مایلم در یک سازمانی به عنوان ناظر بودجه ای پژوهشی فعالیت کنم نظاره گر صرف این هزینه ها باشم که شرکت هایی که این هزینه را دریافت می کنند آیا توانایی انجام کار را دارند و یا یا پروژه ای که تعریف شده بروژه درستی است اگر بتوان این قضیه را دنبال کرد به نفع استان خواهد بود.
عمادی افزود: با توجه به اینکه استان زنجان به عنوان قطب آی تی کشور معرفی و شناخته شده و بنده نیز در میان پژوهشگران انتخاب شده تنها کسی هستم که در رشته کامپیوتر و آی تی تحصیل کرده ام.
وی گفت: کسانی که پژوهشگر برتر را انتخاب می کنند در حقیقت یک پارامتر ها را در نظر گرفته اند و می توانند از آن به عنوان ناظر و یا مشاور یک سیستم یا سازمانی استفاده کنند و به هر حال اینها می توانند حمایت های باشند که نیاز به هزینه نیست و در قالب حمایت معنوی است که این کار باید به صورت سازمان یافته ای انجام شود و انتظار دیگری داریم تشکیل کار گروهی است که اگر عملی شود و کسانی در این عرصه باشند که پروژه هایی را برای ارائه داشته باشند نتایج خوبی را خواهد داشت.
عمادی افزود: قطعا باید کاربردی باشد و به آن سمت نیز رفت این که تصمیم گیری مکان است که باید توسط معاونت پژوهش در سازمانهای مختلف انجام شود ولی مطمئنا هدف پژوهشگر این است که پژوهشهای بنیادی خود را کاربردی کند.
وی ادامه داد: خیلی از مقالات ارائه شده به صورت بنیادی کار شده و خروجی آنها به خارج از ایران ارسال شده و تبدیل به پژوهش های کاربردی شده در کنفرانس های مختلف چه در صنعت و چه در آی تی و چه در اجتماع و زمینه مدیریت از آنها استفاده می کنند و همچنین اختراعاتی که از ایران به خارج ارسال می شود که ممکن است آنها خیلی بهتر از اختراعات استفاده کنند.
قائم مقام موسسه آموزش عالی روزبه زنجان در ادامه در خصوص فعالیت های پژوهشی موسسه آموزش عالی روزبه زنجان گفت: البته در دانشگاه روزبه پژوهش های که انجام شده در بحث رباتیک و مقالات علمی و سازه های ماکارونی در مقطع ارشد بود و در جشنواره خوارزمی و امیرکبیر دارای مقامات نیز است.
عمادی افزود: پژوهش های اصلی از مقطع فوق لیسانس آغاز می شود و نتایج خوبی این موسسه در مسابقات کسب کرده با توجه به اینکه یک موسسه خصوصی است و هیچ بودجه پژوهشی را دریافت نمی کند و تمام حمایت مالی از شهریه های خود دانشجویان است.
وی تاکید کرد: باید به سمتی برویم که شعار دادن و حرف زدن وارد حطیه عملی شود و بتوان پروژه های خود را کاربردی کرد و از آنها استفاده شود.