همدان- استاندار همدان با بیان اینکه رشدی که پایه علمی ضمیمه آن نباشد پایدار نیست، گفت: پژوهش باید در مدارس نهادینه شود.
به گزارش آی اس آی بیست isi20 به نقل از خبرگزاری مهر، محمد ناصر نیک بخت ظهر شنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان همدان به تجاری نشدن تحقیقات در استان و کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه تحقیق و پژوهشی که با "به به" و "چه چه" مواجه شده در نهایت در آرشیو سازمان و یا ویترین کتابخانه استفاده می شود.
استاندار با بیان اینکه بارها از اهمیت پژوهش صحبت و شعارهایی در این حوزه بیان شده است، ادامه داد: همین عمل نکردن به شعارها و استفاده نکردن بخش خصوصی از تحقیقات باعث بی میلی پژوهشگر به تحقیق شده است.
نیک بخت با اشاره به اینکه پژوهشگران و محققان به اینکه تحقیقاتشان محصول داشته و در نهایت آن محصول به تولید برسد، دلگرم نیستند، گفت: ۱۰۰ برابر شدن مقالات و یا مدرک های دکتری در صورتی که کاربردی نشود، سودی ندارد.
وی ابراز داشت: باید مدرک گرایی کنار گذاشته و دانشجویی که فارغ التحصیل می شود آمادگی ورود به بخش خصوصی و کمک به بخش خصوصی را داشته باشد.
پژوهش باید در مدارس نهادینه شود
استاندار با بیان اینکه پژوهش باید در مدارس نهادینه شود، اظهار داشت: باید فاصله بین دانشجو و صنعت کم شده و نباید تنها به مدرک اکتفا کرد و باید محقق را پرورش داد و به محقق کمک کرد.
نیک بخت با بیان اینکه اعتبارات ناچیزی به پژوهش تخصیص داده می شود اما آن مقدار هم در جای خود هزینه نمی شود، اظهار داشت: این در حالی است که در تاکیدات مقام معظم رهبری و دولت ها و به خصوص دولت تدبیر و امید و سند جامع توسعه و برنامه های توسعه به بحث پژوهش و فناوری تاکید شده است.
استاندار همدان با اشاره به اینکه توسعه استان مهم بوده و توسعه از شقوق اقتصاد است، ابراز داشت: ارتباط صنعت با دانشگاه بسیار مهم بوده و این دو خط موازی هم حرکت می کنند و تا مادامی که حلقه بین دانشگاه و صنعت و توسعه ایجاد نشده این دو خط به هم نمی رسند.
نیک بخت در مورد اینکه مدیران استان اذعان دارند که بودجه تحقیقات و پژوهش محدود است، اظهار داشت: به بودجه یک درصد و یک و نیم درصد اکتفا نمی کنم و تا پنج درصد بودجه به تحقیقات تخصیص می دهم به شرطی که تحقیقات کاربردی برای استان ارائه شود.
وی با بیان اینکه باید در اعتبارات جدید برای بخش تحقیقات و فنآوری به یک درصد و یک و نیم درصد اکتفا نکنیم، گفت: استان همدان زمینه مطالعه و تحقیقات را دارد.
وی ابراز داشت: تحقیقات و پژوهش ها باید عملی شود و در حال حاضر استان همدان بر روی آنتن توسعه قرار گرفته است.
سفر معاون اول رئیس جمهور به همدان
وی در این خصوص اظهار داشت: حضور مسئولین کشوری در استان گویای این مسئله است که استان همدان بر روی آنتن توسعه قرار گرفته و در حال حاضر همه کشور می دانند که استان همدان قصد توسعه دارد.
استاندار در ادامه سخنانش از سفر معاون اول رئیس جمهور و سفر رئیس دفتر رئیس جمهور به همدان خبر داد و افزود: توجه به استان همدان جلب شده و همدان در کریدور رشد قرار گرفته است.
نیک بخت با اشاره به اینکه رشدی که پایه علمی ضمیمه آن نباشد پایدار نیست، عنوان داشت: پژوهش باید محور توسعه قرار گیرد تا به نتیجه برسیم.
وی با بیان اینکه دنیایی که از نظر علمی پیشرفت کند به طور قطع محور آن پژوهش بوده و تحقیق و پژوهش ذخایری فراتر از نفت است، گفت: باید از نفت دل بکنیم و به دنبال پژوهش های کاربردی برویم.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه پول سرمایه نیست، اظهار داشت: اندیشه سرمایه ای است که باید آن را کاربردی کنیم.
گفتنی است در این مراسم از ۶۸ نفر از پژوهشگران، محققان، کارآفرینان و صاحبان ایده و مسئولان استانی تجلیل شد.