معاون اجرایی ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور از تحصیل بیش از 20 هزار دانشجوی افغانی در ایران خبر داد و گفت: از این تعداد 14 هزار نفر از آنها فارغالتحصیل شدهاند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری نخستین همایش بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان پناهنده افغانستان افزود: آشنایی دانشجویان و نسل جوان اتباع افغان با کشور خود با هدف کمک به بازگشت عزتمندانه از جمله اهداف برگزاری این همایش بوده است.
این مسئول ادامه داد: همچنین عمران و بازسازی افغانستان با بهرهگیری از علوم و فنونی که دانشجویان پناهنده فراگرفتهاند و نقش دانشگاه و دانشگاهیان برای سازندگی و سعادت یک کشور نیز از جمله مهمترین محورهای برگزاری این همایش است.
معاون اجرایی ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به تحصیل بیش از 25 هزار افغان در ایران بیان کرد: امروز در کشور ایران بیش از 11 هزار افغان تحصیل میکنند که بیش از 14 هزار نفر از آنها فارغالتحصیل شدهاند.
نصراللهی ادامه داد: در حوزه توانمندسازی و کارآفرینی بسیاری از افغانها با کمک سازمان فنی و حرفهای تخصص و مهارتهای لازم را فرا گرفتهاند.
وی اضافه کرد: امروز نسل جوان افغانستان که در ایران حضور دارند به خوبی میدانند که استعمارگران و کشورهای متغاصب افغانستان وطن آنها را با آماج بمبها به ویرانه تبدیل کردهاند.
این مسئول افزود: همچنین این نسل میتوانند با ارادههای آهنی و قدمهای توانمندشان که بر محور دانایی و توانایی تربیت یافته است به بهترین وجه سرزمینشان را آباد سازند.
معاون اجرایی ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور بیان کرد: امروز دولتمردان در راستای لبیک به بیانات مقام معظم رهبری در سالی که به سال «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شده است در سطح کشور با حضور اقشار و اقوام مختلف، مذاهب گوناگون و اتباع افغان نسبت به برگزاری همایشهای مختلف اقدام کردهاند.
نصراللهی بیان کرد: از جمله این همایشها میتوان به برگزاری همایش بزرگ نخبگان در استان البرز، همایش روحانیون در استان قم، همایش مدیریت بحران در آذربایجان غربی و نخستین همایش بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان پناهنده افغانستان در قزوین که در حال برگزاری است، اشاره کرد.
وی ادامه داد: این همایشها در راستای توسعه فعالیتهای اجتماعی، اطلاعرسانی بهویژه ایجاد شوق و انگیزه مضاعف برای جوانان اتباع افغان در راستای بازگشت پایدار به کشورشان، ارتقای سطح رفاهی آنها، کاهش آسیبها و معضلات اجتماعی و رفاهی با مدیریت هوشمند و با بهرهگیری از توان و ظرفیتهای خود اتباع برگزار شده است.
معاون اجرایی ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور عنوان کرد: تلاش میشود با استفاده از ظرفیت نهادهای ذیربط در امر خدماترسانی به پناهندگان در حوزههای اسکان، سلامت، آموزش و فعالیتهای فرهنگی و خدمت بیشتر به قشرهای آسیبپذیر و کمدرآمد در راستای توانمندسازی اتباع خدمات بیشتر و بهتری را ارائه کنیم.
نصراللهی از بهرهمندی 220 هزار نفر پناهنده قانونی از خدمات بهداشت و درمان در ایران خبر داد و تأکید کرد: در حوزه بهداشت و درمان و سلامت باید با استفاده از منابع داخلی و سازمانهای بینالمللی خدمات درمانی را توسعه دهیم.
معاون اجرایی ادارهکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به اقدامات لازم در راستای قانونمند کردن حضور اتباع غیرقانونی در کشور تصریح کرد: آنچه که مهم است، به اتباع افغانستانی تأکید میشود هرکسی که در هر کجای کشور حضور دارد، حضور او باید بر محور قانون، ضوابط و مقررات کشور ایران باشد در غیر این صورت برابر ضوابط و مقررات با آنها برخورد میشود.
وی ادامه داد: آموزشها و خدماتی که در کشور ایران ارائه میشود، تنها برای اتباع مجاز و قانونی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: امسال نیز نخستین دوره رقابتهای رباتیک دانشجویان افغان دانشگاههای ایران در دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین با شرکت 18 تیم از دانشگاهای سراسر ایران برگزار شد.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930913000664#sthash.4ZacRRR9.dpuf