اولین دانشجوي دكتري پرديس بين المللي ارس دانشگاه تبريز فارغ التحصيل شد
حسين جعفرزاده اولین دانشجوي دكتري پرديس بين المللي ارس دانشگاه تبريز با دفاع از رساله دکترای خود در رشته فوتونيك فارغ التحصيل شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، جعفرزاده با دفاع از رساله خود تحت عنوان" بررسي دوپایایی و چندپایایی نوری در سامانههای اتمی و نانو ساختارهاي نيم رسانا" با راهنمايي دكترمصطفي صحرايي دانشيار پژوهشكده فيزيك كاربردي و ستاره شناسي دانشگاه تبريز و مشاوره دكتركاظم جمشيدي قلعه دانشيار دانشگاه شهيد مدني آذربايجان با درجه عالی موفق به دریافت درجه دکتری در رشته فوتونيك شد.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز درخصوص رساله خود گفت: دراين رساله براي مطالعه پديده دو(چند)پايايي، سه سامانه نقطه كوانتومي، چاه كوانتومي دوگانه و همچنين سامانه اتمي انتخاب شد، درسامانه نقطه كوانتومي اثر پديده تونل زني در كنترل آستانه دوپايايي و همچنین درسامانه چاه کوانتومی دوگانه نیز تاثير ميدان همدوس بركنترل دوپايايي نوري مورد مطالعه قرار گرفت.
به گفته وی همچنين دراین رساله درسامانه اتمي، اثر دمش ناهمدوس در ايجاد دوپايايي و كنترل آستانه آن و ايجاد دوپايايي نوري و كنترل و كاهش آستانه آن مورد بررسی قرار گرفته است.
جعفرزاده درادامه گفت: "معادلات حاكم بر مسئله، معادله حركت ماتريس چگالي و معادلات ماكسول درحالت پايا ميباشد" و با حل اين معادلات بصورت تحليلي و يا بصورت عددي ميتوان نمودار شدت نور خروجي برحسب شدت نور فرودي و همچنين ميزان جذب نور ورودي به كاواك بر حسب ناميزاني فركانسي را رسم كرده و رفتار دوپايايي سامانه را بررسي كرد.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز درمورد کاربرد این رساله درصنعت یادآور شد: استفاده از آن در سویچ زنی تمام نوری برای شبکه های نوری است که در حال حاضر بیشتر سویچ ها بصورت الکتریکی کار می کنند و بدیهی است که سرعت سویچ های نوری نسبت به سویچ های الکتریکی بسیار بالاست و از دیگر کاربردهای آن می توان به طراحي ترانزيستورهای نوری ، حافظه اي کوانتومی و مخابرات نوری اشاره کرد.
وي افزود: دراين رساله، دو مقاله ISI مستخرج شده است كه در مجلات The European Physical Journal D و مجله Applied Physics B به چاپ رسيده و يك مقاله داخلي نيز در سمينار ملي ليزر ارائه و به چاپ رسيده است.
گفتني است داوری این رساله را دکترمحمد محمودی استاد گروه فیزیک دانشگاه زنجان، دکتراصغر عسگری و دکتررضا خردمند از اساتید پژوهشكده فيزيك كاربردي و ستاره شناسي دانشگاه تبريز بر عهده داشتند.