به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جعفر مهراد با اعلام این خبر افزود: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) سومین پایگاه معتبر بین المللی است که بعد از تامسون رویترز و اسکوپوس با موقعیت جغرافیایی شیراز در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده است. این پایگاه با دو پایگاه یادشده از نظر زبان و متن متفاوت است، بدین معنی که ISC زبان های ملی کشورهای اسلامی را که انتشارات خود را بدان زبان ها منتشر می کند پوشش می دهد.
وی افزود: رکوردهای موجود در ISC نیز بر خلاف دو نظام یادشده در بالا تمام متن است و پژوهشگران می توانند به نسخه تمام متن مقالات مجلات و همایش های ملی و بین المللی دسترسی پیدا کنند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: پایگاه های اطلاعاتی مرکز منطقه ای در نوع خود بی نظیر و شامل پایگاه های اطلاعاتی عمومی و تخصصی از فرم های مختلف اطلاعاتی فارسی و انگلیسی است. در پایگاه های اطلاعاتی مرکز منطقه ای تمام اطلاعات مکتوب کشور کنترل و هر روز بر تعداد رکوردها افزوده می شود. این پایگاه ها عموما تمام متن است و سرعت دسترسی به اطلاعات در خور توجه است.
سرپرست ISC خاطر نشان کرد: مرکز منطقه ای و ISC بر اساس سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجلات علمی دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و انجمن های علمی را نیز چاپ می کند و بر این اساس ضمن انجام خدمات اطلاعات علمی به یک بنگاه بزرگ انتشاراتی نیز مبدل شده است.
به گفته دکتر مهراد نشر مجلات توسط مرکز منطقه ای و ISC محدودیت موضوعی ندارد و اخیرا انتشار مجلات پزشکی نیز در دستور کار این دو موسسه قرار گرفته است. در این موسسه تعداد 200 نفر به عنوان عضو هیأت علمی و شاغل تحقیقاتی مشغول به کار هستند.
وی به رصد و پایش علم اشاره کرد و افزود: علم سنجی اساس فعالیت های ISC را تشکیل می دهد و در نتیجه آمارهایی که بطور پیوسته در مورد میزان تولیدات علمی منتشر می شود، عمومأ بر انداره گیری علم و مقایسه تولیدات علمی ایران با کشورهای منطقه و جهان دلالت دارد و نظر به دسترسی به پایگاه های استنادی، آمارهای منتشر شده نشان دهنده رشد کمی و کیفی موسسات آموزش عالی و پژوهشی در جمهوری اسلامی ایران دارد. منبع:خبرگزاری مهر