دکتر محمود فتوحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اگر قرار است به نخبگان رسیدگی شود ولی به جایی که این نخبگان در آنجا تربیت می شوند، توجه نشوند، مسئله ساز خواهد شد.
وی افزود: یک بخشی از برنامه ریزی دانشگاه باز می گردد به برنامه های بنیاد ملی نخبگان که در جهت حمایت از نخبگان کشور قرار دارد.
فتوحی با بیان اینکه بخش عظیمی از نخبگان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند افزود: نکته ای که ما از طریق بنیاد ملی نخبگان نیز پیگیری کردیم این است به دانشگاه هایی که نخبگان را پرورش می دهند نیز رسیدگی شود که در این امر هم بنیاد ملی نخبگان فعالیت هایی را شروع کرده است.
وی یادآورشد: موضوع مهم دیگر بحث به کارگیری این نخبگان و تلاش و کوشش در جهت استفاده بیشتر از این نخبگان چه در صنایع و چه در دانشگاههای کشور است و فراهم آوردن عواملی که بتواند شرایط به کارگیری و کسب و کار این افراد را فراهم کند چون نمی شود تمام کارها در دانشگاه ها باشد.
وی با بیان اینکه یک عزم جدی برای حفظ نخبگان در سطح کشور نیاز است درباره این سئوال که آیا حمایت بنیاد نخبگان در حدی است که نخبگان را در داخل کشور نگاه دارد افزود: من اطلاعی از مقدار حمایت ها ندارم اما آنچه مهم است ایجاد انگیزه در جهت نگاه داشتن نخبگان است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: به عنوان مثال نخبگانی که علاقه به تحصیل در دانشگاه های تراز اول داخل کشور دارند اگر این دانشگاه ها امکانات برای بکارگیری این نخبگان را نداشته باشند، ممکن است نخبگان نیز به این نتیجه برسند که برای تحصیل به خارج کشور عزیمت کنند.
وی افزود: ما در دانشگاه امکانات لازم زیربنایی برای به کارگیری این افراد نداریم، به نظرم بنیادملی نخبگان باید کمک کند تا امکانات زیرساختی دانشگاهها افزایش یابد تا بتوان حداقل بخشی از این نخبگان را به کار گرفته و در داخل کشور نگاه داشت.
فتوحی تاکید کرد: از نظر نیروی انسانی و اساتید هیچ مشکلی در دانشگاه شریف وجود ندارد یک چیزی که باید مقداری راجع به آن فکر شود زیرساخت و امکانات کالبدی آموزشی و پژوهشی دردانشگاه ها است. اگر بتوانیم این امکانات را ایجاد کنیم می توانیم بخشی از این افراد را در داخل کشور نگاه داریم .منبع:خبرگذزاری مهر