میرزاده در دیدار با تشکل های دانشجویی:
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه برگزاری نخستین اردوی سراسری تشکل های دانشجویی، صبح امروز پنجشنبه تشکل های دانشگاه آزاد با حمید میرزاده دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست برخی نمایندگان تشکل ها پشت تریبون آمده و مهمترین دغدغه ها، نگرانی ها، انتقادات و پیشنهاداتشان را خطاب به میرزاده مطرح کردند که مهمترین این موارد به شرح زیر است:
به گفته نماینده یکی از این تشکل ها هنوز هم با روی کار آمدن دولت روحانی عده ای که اتوبوسی به دانشگاه آزاد آمده اند حضور دارند و مانع برخی فعالیت های فرهنگی و دانشجویی شده و فضای دانشگاه را دچار رخوت و انسداد کرده اند این فعال دانشجویی از میرزاده درخواست کرد این افراد را با همان اتوبوسی که آمده اند به جای قبل بازگرداند.
دانشجویی دیگر با بیان اینکه در این مراسم تشکل های دانشجویی واقعی حضور پیدا کرده اند، از رد شدن درخواستشان برای برگزاری برنامه های تشکل ها در هیات نظارت انتقاد کرد.
به گفته یک فعال دانشجویی دیگر معاونت فرهنگی در امور تشکل ها دخالت می کند و بودجه تشکل ها و امکانات ناعادلانه توزیع می شود.
نماینده یک تشکل دانشجویی دیگر خطاب به میرزاده تاکید کرد که با وجود تهیه آئین نامه ها و بخشنامه ها برای تشکل های دانشجویی اما این آئین نامه ها به تشکل ها ابلاغ نمی شود و دانشجویان فعال از مهمترین حقوق خود بی اطلاع می مانند.
به گزارش مهر، نماینده یک تشکل دانشجویی دانشگاه آزاد دو پیشنهاد راه اندازی خانه تشکل ها و فعالیت شورای مشاوران جوان روسای واحدها را مطرح کرد.
دانشجویی دیگر از اینکه حراست ها تبدیل به گماشته های خارج از دانشگاه شده اند انتقاد کرد و خطاب به میرزاده گفت: این دوره محک مدیریت شما است چون دانشگاه را که ویرانه ای بیش نبود از یک عده تحویل گرفته اید و ما تمام اقدامات شما را رصد می کنیم.
به گزارش مهر، حمید میرزاده پس از شنیدن سخنان تشکل های دانشجویی به پشت تریبون آمد و پس از آنکه پاسخ های مطالبات دانشجویان را داد ، در خصوص انتقادات وارد شده مانند افزایش شهریه و افزایش پذیرش دانشجوی دکتری که توسط برخی منتقدان مطرح شده بود، مواردی را مطرح کرد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه باید جنس تصمیم ها از نوعی باشد که با شرایط دانشگاهیان همخوانی داشته باشد، گفت: ما با برخوردهای حذفی مخالفیم. در دانشگاه آزاد هنوز هم عده محدودی که به 10 درصد هم نمی رسند حضور دارند که صدای فریادشان از آن 90 درصد هم بیشتر است.
وی گفت: در انتصابات دانشگاه آزاد قوانینی داریم و سعی می کنیم تغییرات در دانشگاه بر اساس گرایش های سیاسی صورت نگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد در ادامه تصریح کرد: در انتصابات هر گاه می خواهیم تغییر مدیریتی داشته باشیم احتیاط می کنیم که این اقدام با حجیت شرعی صورت گیرد و در طول این یک سال تنها 5 تا 6 درصد مدیران را تغییر داده ایم.
وی با بیان اینکه افرادی را که در دانشگاه آزاد رخوت ایجاد کرده اند، تغییر می دهیم خاطرنشان کرد: سخت است با عده ای که ساز مخالف می زنند و همسو با برنامه ریزی های مدیریتی نیستند، کار کنیم اما ما تحمل می کنیم و بر اساس قانون، انتصابات ادامه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد خطاب به تشکل های دانشجویی تاکید کرد: از تمام تشکل ها می خواهم اطلاعاتی را که دارند در اختیارمان قرار دهند، همکارانم و یکی از فرزندانم روزی 6 بار ایمیل من را چک می کنند و اگر که غصه ای در دل خود دارید نباید آن را نگه دارید حرفی که واقعیت دارد باید گفته شود.
وی افزود: اگر مسئولی در دانشگاه کج دستی می کند و از جیب دانشگاه بر می دارد حتما به ما اطلاع داده شود.
میرزاده در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه عده ای منقد افزایش شهریه و ظرفیت پذیرش دکتری هستند به برخی موارد در این زمینه اشاره کرد و گفت: به کوری چشم دشمنان تا پایان سال 93 به علاوه دانشجویان فعلی، 500 هزار دانشجو در تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد خواهیم داشت.
وی ادامه داد: عده ای که تنگ نظر هستند و خودشان نمی دانند، دارند چکار می کنند باید عنوان سربازان گمنام آمریکا نامیده شوند. آمریکا در برنامه های خود اعلام کرده که جذب 100 هزار دانشجوی دکتری از کشورهای جهان سوم را در دستور کار دارد.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه تنگ نظران می گویند تحصیلات تکمیلی در ایران نباید توسعه یابد، گفت: به خاطر همین تنگ نظری ها 150 هزار دانشجو از کشور خارج شده اند.
وی تصریح کرد: تنگ نظران باید گریه کنند که 150 هزار دانشجو از کشور خارج شده اند و 160 هزار دلار ارز به ازای هر دانشجو دکتری در کشور خارج شد.
میرزاده بیان کرد: متاسفانه به دلیل سیاست های اقتصادی غلط 8 سال گذشته، ریال ایران به شدت تضعیف شد.
وی با انتقاد از سیاست هایی که وزارت علوم دولت گذشته در حق دانشگاه آزاد اعمال کرد اظهار داشت: در دوره گذشته برای آنکه دانشگاه آزاد تضعیف شود ظرفیت های برخی از دانشگاههای غیردولتی که بخش خصوصی شناخته می شوند همچنین پردیس های خودگردان و دوره های شبانه را افزایش دادند. این در حالی است که هم اکنون این تصمیمات برای دولت بار اضافه به همراه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد در پاسخ به صحبت های برخی منتقدان دانشگاه آزاد درباره افزایش شهریه گفت: در مدیریت قبلی دانشگاه آزاد در هیات امنا تصویب شد که سه درصد به شهریه افزوده شود هر چند ما با این میزان افزایش مخالفت کردیم اما چون در اقلیت بودیم با آن مخالفت شد و فرهاد دانشجو در آن جلسه گفت بیا یک کار خیر انجام دهیم و شهریه را بیشتر از 3 درصد افزایش ندهیم.
میرزاده ادامه داد: حال با این تصمیم و در زمانی که من دانشگاه آزاد را تحویل گرفتم 235 واحد زیان زده داشتیم و برخی از این واحدها حتی پول حقوق کارمندانشان را هم نداشتند و ما از تهران برایشان پول فرستادیم اما پس از گذشت یک سال تعداد این واحدها از 235 به 171واحد زیان ده کاهش یافت و قول می دهیم با پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور تعداد این واحدها به زیر 100 برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما می خواستیم در هیات امنا شهریه را به 25 درصد افزایش دهیم اما با این میزان افزایش مخالفت شد و ضرر 14 میلیارد تومانی مابه التفاوت 15 تا 25 درصد را متحمل شدیم تا به دانشجویان فشار نیاید چون برای دانشگاه آزاد شهریه مانند نان شب می ماند.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه تعریف اشتباهی از شهریه ثابت در اذهان مطرح شده است این سئوال را مطرح کرد که در کجای کشور هزینه ای ثابت مانده که تاکنون زیاد نشده. به خدا اگر این شهریه زیاد نمی شد ما باید بسیاری از واحدها را منحل می کردیم.
میرزاده با بیان اینکه تا سال 96 نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه یک به 35 می رسد، گفت: هم اکنون در دانشگاه آزاد 12 هزار دانشجوی دکتری و 220 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.منبع:خبرگزاری مهر