قائممقام مرکز تحقیقات علوم اسلامی از ظرفیتهای ایجاد شده در این مرکز برای حل معضل پایاننامهفروشی در کشور خبر داد.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از ایسنا، حجتالاسلام سعید سالاریان، قائم مقام مرکز تحقیقات علوم اسلامی، ماموریت و رسالت این مرکز را تولید محتوای الکترونیکی از منابع و متون مرجع مورد استفاده فضلای حوزههای علمیه و دانشجویان علوم اسلامی و انسانی برشمرد و اظهارکرد: این مرکز از سال ۱۳۶۸ شمسی تاکنون تمام منابعی را که به صورت اسناد و کتابهای چاپی و خطی در حوزه علوم اسلامی و انسانی در کشور در دسترس بوده، به محتوای دیجیتال تبدیل کرده است. به این ترتیب علاوه بر حفظ و پایدار شدن این متون، انجام هر گونه فعالیت تحقیقاتی در این متون نیز تسهیل شده است.
حجتالاسلام سالاریان در ادامه بیان کرد: این مجموعه در حال حاضر بیش از یکصدهزار عنوان کتاب از منابع متون علوم اسلامی و انسانی شامل فقه، حدیث، رجال، ادبیات، تاریخ و جغرافیا را در برمیگیرد. برای مثال در حوزه ادبیات نرمافزار مثنوی معنوی ما در این حوزه بیبدیل است و تمام ارتباطات این متن با آیات قرآن و روایات ائمه و معصومین در این نرمافزار تعبیه شده است.
وی افزود: زیرساختها و پلتفرمهای ایجاد شده در این مرکز میتواند جوابگوی دیجیتال کردن متون سایر علوم نیز باشد، اما تاکنون به حوزههای غیرعلوم اسلامی و انسانی ورود نکردهایم.
وی در ادامه اظهارکرد: یکی دیگر از محصولات ما سایتی به نام "سمیم نور" است که در این سایت قابلیت تشخیص محتوای وارد شده توسط کاربر با محتوای بانک اطلاعاتی سایت ایجاد شده و کمک فراوانی به تشخیص محتوای اصیل از محتوای تقلیدی و کپی شده را فراهم میکند.
قائممقام مرکز تحقیقات علوم اسلامی تصریح کرد: اگر وزارت علوم دانشجویان را ملزم کند که پیش از ارائه پایاننامه به استادان و دفاع از آن، محتوای پایاننامه را در "سایت سمیم" به محک تشخیص اصالت گذاشته و تاییدیه سایت سمیم را دریافت کنند، از حجم محتواهای تقلیدی که سهمی در تولید علم ندارند و به معضلی تحت عنوان پایاننامه فروشی در حوزه آموزش عالی کشور تبدیل شدهاند، به شدت کاسته میشود.
وی در مورد آخرین برنامهها و اقدامات مرکز تحقیقات علوم اسلامی بیان کرد: با توجه به گرایش روزافزون مخاطبان به استفاده از محتواهای کوتاه روی تلفن همراه، در حال تولید این گونه محتواها و سرویسهایی هستیم که محتوای مورد نیاز مخاطبان در حوزه علوم اسلامی و انسانی را به آنها ارائه کنند. به این ترتیب ضریب نفوذ متون اسلامی در میان اقشار مختلف جامعه افزایش یافته و گام بزرگی در راستای ارتقا و ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه برداشته میشود.