رئیس فرهنگستان علوم مهندسان را سازندگان این جهان و مثالِ انسان در زمانه مدرن دانست و اظهار کرد: مهندسان با تفکر سیستمی خود باید بیش از پیش در ساختن این جهان سهیم باشند.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی isi20 به نقل از ایسنا، رضا داوری اردکانی در مراسم بزرگداشت روز مهندس و تجلیل از استادان، مهندسان و پژوهشگران جوان برجسته مهندسی منتخب این فرهنگستان که امروز، 5 اسفند ماه برگزار شد، با بیان اینکه مهندسین منتخب این فرهنگستان، افراد بزرگی هستند که صحبتهای مهمی را به زبان ساده بیان میکنند، این افراد را دارای سلامت تن و خوشفکر توصیف کرد و گفت: گزینش این افراد بیهیچ مزد و منت، داوطلبانه و با تعلق به علم انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما همین تعلق خاطر به علم موجب توسعه بیقاعده آموزش عالی شده است. اگر بشود این موضوع را به نحوی سامان داد و مدیریت کرد، انتظار میرود که کشور رتبههای بالاتری را نیز به لحاظ جایگاه علمی کسب کند.
وی در همین زمینه و با توجه به سخنان یکی از مهندسان برگزیده در رابطه با رتبه کشور از نظر کیفیت و کمیت مقالات، ادامه داد: این رتبهها در حالی کسب شده است که اگر مقالات و دستاوردهای مهندسان ایرانی مقیم آمریکا، اروپا و… محاسبه میشد، ایران جایگاه علمی بالاتری نیز پیدا میکرد.
رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه مهندسان نباید تنها به نوشتن مقاله اهتمام ورزند، این امر را خدمت به علم ایران و جهان دانست و افزود: با این حال این را نباید فراموش کرد که مهندسان از قرن 19 تاکنون در بنا کردن این جهان سهیم بودهاند.
داوری اردکانی یکی از وظایف مهم فرهنگستان علوم را تجلیل از علم دانشمندان عنوان کرد و ادامه داد: برگزاری این مراسم نیز اقدامی در همین راستا به شمار میآید.
وی در سخنانی ضمن انتقاد از تولید بیحد و اندازه مقاله، بیان کرد: تولید بیش از اندازه حرمت و عزت آن را میکاهد. عدل یعنی اندازه؛ در همه امور (از جمله آموزش عالی) اندازه را نگه دارید.
رئیس فرهنگستان علوم تصریح کرد: علیرغم آن که هر چه علم و دانشمند بیشتر باشد، بهتر است، اما این را نیز باید در نظر گرفت که چنین چیزی مختص جهانی است که در آن وظیفه هرکس از پیش مقرر شده باشد.
داوری اردکانی با بیان اینکه در جهان مدرن، برخلاف جهان قدیم، هر کس شغل و حرفه خود را انتخاب میکند، بار دیگر بر رعایت اندازه تأکید کرد و گفت: اینطور نباشد که در جایی لنگ بیندازیم و در جای دیگر بیش از اندازه تولید کرده باشیم.
وی تناسب علم و تکنولوژی را موضوع مهم دیگری دانست و خاطرنشان کرد: این وظیفه حکومتهاست که توازن و تناسب بین این دو را رعایت کنند. جوانی که کار علمی میکند نمیتواند در حوزه مالی فعالیت داشته باشد.
رئیس فرهنگستان علوم در پایان ضمن ابراز امیدواری برای برقرار شدن توازن بین علم مهندسی، صنایع و…، تجلیل از مهندسان برجسته را مایه خوشبختی دانست و افزود: این خدمت مهمی به شمار میآید که اثرات معنوی و اخلاقی دارد.