به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از فارس، حسین قدیانی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در نشست فعالان عرصه علم و فناوری با تاکید بر مبانی انقلاب اسلامی و شعار تمدن ساز و هویت بخش انقلاب اسلامی گفت: ضرورت جهاد علمی مسئلهای انکار ناپذیر است. اما در خط مقدم جبهه جهاد علمی چه کسانی قرار دارند؟ فرمانده این جبهه کیست؟ و چگونه پشتیبانی میشود؟
وی تصریح داشت: امروز تلاش علمی در کشور به صورت گسترده در حال انجام است اما به دلیل عدم هم افزایی، منجر به جهاد نشده است. دسته ها و نیروها به صورت جداگانه تلاش خود را در این عرصه انجام میدهند.
رئیس سازمان علمی، پژوهشی و فناوری کشور با اشاره به آمارهای علمی کشور اظهار داشت: ما بیش از 2 هزار و 700 مرکز آموزش عالی و 194 مرکز تحقیقاتی و نزدیک به 150 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاههای کشور و 4میلیون دانشجو و 2 هزار و 900 شرکت دانش بنیان داریم.
قدیانی افزود: این آمار نشان دهنده پیشرفت علمی خوب کشور است اما برای تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت مشکل داریم.
وی ادامه داد: طبق آسیب شناسی صورت گرفته برای حل این مشکلات بایستی بر سه موضوع اساسی دقت بیشتری لحاظ شود: اینکه نمی دانیم چه داریم و چه میخواهیم؟ یک مرکز کنترل فرماندهی علمی نیاز داریم و عدم وجود فرآیند مدیریت دانش کشور به شدت احساس میشود.
قدیانی با اشاره به راهکارهای ساده برای برون رفت از این شرایط گفت: باید به داشته و نداشته اشراف داشت و اولویتهای پژوهش را مشخص کرد و در این صورت بتوانیم یک رابطه منطقی بین نیازمندیها و توانمندیها ایجاد کنیم، یعنی مدیریت دانش و توان کشور.
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در پایان ضمن اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در بحث جریان سازی در پیشرفت علمی کشور اظهار کرد: برای فعالیت در زمینه جریان سازی پیشرفت علمی کشور چهار راهبرد در نظر گرفته شده است. تقویت بنیه علمی کشور، کمک به مدیریت دانش و توان علمی، کمک به ایجاد تحول در محتوای علوم انسانی و در نهایت استخراج مدل مفهومی از بانک نیازمندیها و توانمندیهاست.