ورود کاربران

حاضرین در سایت

ما 157 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

خوش آمدید به وبسایت تخصصی ISI20 ++ ++ نکات آموزنده: ++ خواندن انسان را کامل مي‌کند؛ سخنراني او را مي‌سازد و نوشتن به او دقت مي‌آموزد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 09 اسفند ماه 1398 برگزار می شود. جهت ثبت نام کافیست نام و نام خانوادگی خود را به شماره همراه 09190735916 پیامکٰ یا واتساپ و یا تلگرام نمایید. "" ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 15 شهریور و 05 و 26 مهر , 03 و 24 آبانٰ، 02 اسفند ماه 1397 و 12 اردیبهشت 1398 در دانشگاه تهران با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 09 اسفند و 16 اسفند 1397 و 18 مهرماه و 02 آبان ماه 1398 ماه در دانشگاه علم و صنعت با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 22 تیرماه 1397 در دانشگاه بقیه الله العظم با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 18 اسفند 1396 در شهر زیبای رشت با تدریس دکتر مهدی عشقی در مرکز جامع روانشناسی استان گیلان برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 01 آذرماه 1396 در شهر زیبای تبریز با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 26 مهرماه 1396 با تدریس دکتر مهدی عشقی در شهر زیبای الیگودرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، استان لرستان برگزار شد. ++ ++ بیست و پنجمین دوره کارگاه پروپوزال نویسی و پایان نامه نویسی استاد مهدی عشقی در تاریخ 29 تیر ماه 96 روز پنجشنبه(تعطیل رسمی) برگزار شد. ++ . ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 31 تیرماه 1396 با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه مالک اشتر برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI ++ ++ پایان‌ نامه یا تز یا رساله نوشتاری است که دانشجویان در موضوعی خاص مربوط به رشته تحصیلی خود، برای دریافت مدرک تحصیلی می‌نویسند.

قداست مقاله باید از بین برود

آسیب شناسی مقالات علمی - ۶

قداست مقاله باید از بین برود/ پژوهش اصیل با دست خالی نمی شود

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: برای پژوهش اصیل سه مولفه دانشجو، استاد و زیرساخت باکیفیت نیاز است بنابراین جامعه دانشگاهی باید بداند که مقاله همه چیز نیست.

دکتر شاهین آخوندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما معتقدیم در ایران مانند همه جای دنیا پژوهش باید از یک مسیر درست بیرون بیاید.  مسیر درست نیز پایان نامه ها و مقالات پژوهشی هستند. وقتی یک پایان نامه و یا یک طرح تحقیقاتی ثبت می شود به این معنی است که دانشگاه بر روی محتوا، نشر آن، خروجی، صلاحیت استاد راهنما و دانشجوی آن نظارت دارد.

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: پژوهش باید اصیل باشد و پژوهش اصیل هم به معنی کمیت نیست، بلکه باید کیفیت مدنظر قرار گیرد. ما در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از شمردن مقاله به نگاه کردن به کیفیت مقاله حرکت کردیم. ما نیازی به ۱۰۰۰ مقاله بی کیفیت نداریم بلکه یک مقاله خوب هم کافی است.

وی افزود: هم اکنون اگر ۱۰۰ عضو هیات علمی در گروه علوم پزشکی داشته باشیم، ۳۰ نفر می توانند پژوهش اصیل انجام دهند و ۷۰ نفر دیگر در حوزه خدمات آموزشی و درمانی کار خود را انجام می دهند. از نظر ما نباید افراد در حوزه آموزش و خدمات را مجبور کنیم مقاله بنویسند زیرا نتیجه اش نوشتن مقاله غیر اصیل خواهد بود.

فرد باید واقعا پژوهش را دوست داشته باشد

آخوندزاده گفت: به همین خاطر در قوانین ارتقای هیات علمی در وزارت بهداشت تغییر خواهیم داد چرا که اعتقاد دارم یک استاد دانشگاه ، ممکن است معلم و یا جراح خوبی باشد و حتما نباید برای ارتقاء به دانشیاری و استادی مجبورش کنیم که مقاله بنویسد. به این ترتیب کسی که واقعا پژوهش را دوست دارد باید وارد پژوهش شود.

وی افزود: باید به سمتی برویم که اعضای هیات علمی بتوانند از مسیرهای دیگر در دانشگاه های علوم پزشکی از جمله مسیرهای آموزش و خدمت ارتقاء پیدا کنند. خدمت هم در علوم پزشکی یعنی کار درمانی، جراحی و بیمار دیدن. متاسفانه مدل ارتقاء اعضای هیات علمی در ایران یک مدل مخلوط است که آموزش، پژوهش و خدمات را باهم در برمی گیرد.

قائم مقام معاون وزیر بهداشت یادآور شد: ما معتقدیم افراد توانمند در هر یک از این سه حوزه، هر کدام باید از مسیر خودشان ارتقاء پیدا کنند و پیشنهاد معاونت تحقیقات و فناوری به هیات ممیزه وزارت بهداشت این است که اجبار امتیاز مقاله برای برخی از اعضای هیات علمی که در حوزه های خود سرآمد هستند، حذف شود.

قداست مقاله باید از بین برود

وی تاکید کرد: باید قداست مقاله را از بین ببریم و جامعه دانشگاهی را متوجه این موضوع کنیم که مقاله همه چیز نیست.

آخوندزاده با تاکید بر لزوم توجه به بودجه های پژوهشی گفت: یادمان باشد که پژوهش اصیل و کیفی نیاز به بودجه دارد. دست خالی نمی شود پژوهش کرد. هزار نفر دانشجوی دکتری می گیرند و نفری ۵ میلیون تومان به آنها برای پژوهش پرداخت می کنند! نتیجه این کار پژوهش غیر اصیل است.

وی افزود: با ۵ میلیون نمی توان پایان نامه اصیل و درست انجام داد. تنها یک مطالعه آزمایشگاهی برای پایان نامه در رشته سلولی مولکولی ۵۰ میلیون تومان نیاز دارد. بنابراین کمیت را باید محدود کرد و به جای هزار نفر باید ۱۰ دانشجوی دکتری گرفت که هم دانشجو کیفیت داشته باشد و هم پژوهش، استاد و هم منابع مالی کافی داشته باشیم.

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: سیاستگذاران و دولتمردان هم باید نیم نگاهی به پژوهش داشته باشند. وقتی آزمایشگاه نداشته باشیم و یا پول برای مواد مصرفی آزمایش نداشته باشیم با کدام امکانات می خواهیم تحقیق کیفی انجام دهیم. آن هم در دنیایی که در برابر ما با نامردی و ناجوانمردانه عمل می کند چگونه می توانیم رقابت کنیم. ما با سختی بیشتر مقالات را در دنیا چاپ می کنیم.

از این تعداد دانشجوی دکتری و ارشد حتما مقالات و پایان نامه قلابی در می آید

وی گفت: باید چشم هایمان را باز کنیم زیرا با منابع مالی محدوده خطا در پژوهش زیاد می شود.

آخوندزاده با انتقاد از پذیرش بی رویه دانشجویان تحصیلات تکمیلی گفت: وقتی چند برابر امکانات دانشگاهها، دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری گرفته می شود، حتما کار اشتباهی است و به طور حتم از این تعداد دانشجوی دکتری و ارشد، مقالات و پایان نامه قلابی در می آید.

وی افزود: دانشگاه هم مجبور می شود به یک استاد تعداد زیادی دانشجوی تحصیلات تکمیلی بدهد . در نتیجه آن استاد نه موضوع کافی دارد که به این دانشجویان بدهد و نه می تواند وقت کافی برای آنها بگذارد. برخی مواقع حتی استاد توانایی و صلاحیت داشتن دانشجوی دکتری را ندارد اما به دلیل تعداد زیاد دانشجو، دانشگاهها این کار را می کنند.

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تجربه وزارت بهداشت در محدود کردن پذیرش دانشجوی دکتری پژوهشی گفت: ما در دوره دکتری پژوهش محور گروه پزشکی این محدودیت را ایجاد کردیم و نتیجه گرفتیم. چند سال پیش در دو سال متوالی ۷۰۰ دانشجوی دکتری پژوهشی جذب شدند که برخی از آنها از کیفیت لازم برخوردار نبودند. در این دوره ما از ۷۰۰ نفر این تعداد را به ۴۸ نفر محدود کردیم.

۷۰۰ دانشجوی دکتری پژوهش محور را به ۴۸ نفر رساندیم

وی افزود: این محدودیت منجر شد که ۴۸ دانشجوی دکتری پژوهش محور، کیفیت بالایی داشته باشند. این تعداد برای آموزش به استادان با کیفیت سپرده شدند و پول مناسبی هم برای تحقیق به آنها داده شد. در نهایت مقاله و پایان نامه از مسیر درستی استخراج می شود.

آخوندزاده همچنین از فعال کردن کمیته های اخلاق در دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان یک راهکار برای رصد مقالات علمی و پایان نامه نام برد و گفت: این کمیته ها فعال شده و به طور مرتب به وزارت بهداشت گزارش می دهند. ضمن اینکه اکنون تمام طرح های تحقیقاتی در وزارت بهداشت باید تاییدیه اخلاقی داشته باشد و همه پایان نامه ها هم چون از طرح های تحقیقاتی منتج می شوند در واقع از فیلتر تاییدیه اخلاقی رد می شوند.

منظره پایان نامه فروشی در خیابان انقلاب خجالت آور است

وی درباره مقابله با موسساتی که به فروش مقاله و پایان نامه مبادرت می ورزند، افزود: واقعیت این است که شرکت ها و موسساتی در ایران به تولید پایان نامه و مقاله می پردازند، این واقعیت تلخی است که من به عنوان یک معلم دانشگاه از دیدن مناظر پایان نامه فروشی در خیابان انقلاب و برابر دانشگاه تهران خجالت می کشم.

قائم‌مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: اما می دانیم که با جمع کردن ظواهر، تنها پایان نامه فروشی را زیر زمینی می کنیم در حالی که باید در سیاست ها تغییر ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از آسیب های مقالات و پایان نامه ها این است که سیستم پژوهشی کشور با یک منطق درست پیش نمی رود و همواره به دنبال کمیت بوده ایم و تنها به آمار و ارقام بسنده کردیم. پژوهش اصیل هیچ وقت از کمیت بیرون نمی آید.

آخوندزاده افزود: انتقاد دیگر به فضای علمی کشور این است که متاسفانه همه را به سمت مدرک تحصیلی بردیم . همچنان کمیت مهم است و همه می خواهند فوق لیسانس و دکتری داشته باشند. در حالی که در همه جای دنیا توانایی مهم است. ما نیاز نداریم ۵۵ هزار دانشجوی دکتری داشته باشیم که برای آنها شغل هم نداشته باشیم بلکه باید ۵ هزار دانشجو داشته باشیم که بتوانند کار کنند.

وی تاکید کرد: محدودیت باید در پذیرش دانشجوی دکتری اعمال شود تا بتوانیم به پژوهش نظم بیشتری بدهیم.

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

اخبار سایت

نکات آموزنده: ++ خواندن انسان را کامل مي‌کند؛ سخنراني او را مي‌سازد و نوشتن به او دقت مي‌آموزد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 09 اسفندماه 1398 روز جمعه با تدریس استاد مهدی عشقی در تهران برگزار می شود. ++ ++ کارگاه کاربردی پروپوزال نویسی 06 دیماه ماه روز جمعه برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاه تهران در 15 شهریور و 05 ، 26 مهر و 03 و 24 آبان ، 02 اسفند ماه با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاه علم و صنعت در 09 و 16 اسفند ماه با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاههای بقیه الله, تهران در تاریخهای 21 تیر و 15 شهریور ماه 1397 برگزار شد. ++ ++ کارگاه روش تحقیق کاربردی در شرکت سایپا در تاریخهای 9 دیماه 1395 برگزار شد و دوره بعدی در 16 دیماه 1395 برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در دانشگاه مالک اشتر تهران در 31 تیرماه 1396 برگزار شد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 06 خرداد ماه 1395 روز پنجشنبه با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد. ++ ++ کارگاه دیگر مقاله نویسی ISI در 20 اردیبهشت ماه 1395 روز دوشنبه با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد. ++ ++ بیست و یکمین دوره کارگاه پروپوزال نویسی و پایان نامه نویسی با رویکرد روش تحقیق کاربردی و استخراج مقاله در روز جمعه 01 مرداد 95 در تهران برگزار شد. ++ ++ دوره های برگزاری شده در دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، و در شهرستانهای، دانشگاه تبریز (سه دوره)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، کالج دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مقدس، مرکز جامع روانشناسی استان گیلان (رشت)، اصفهان (باغ زیبای غدیر)، موسسه آموزشی وزارت بازرگانی)شهر زیبای شیراز، تبریز میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، دانشکده فنی حرفه ای سماء دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب با شرکت پژوهشگران فعال این شهرها برگزار گردید. ++ امیدواریم شهر بعدی، شهر زیبای شما باشد. ++ وبسایت مقاله نویسی ISI20 ++ ++ فاتح یک قله، به آنجا حمل نشده است.

تبلیغات

مطالب ناب مقاله ای

جدیدترین مطالب (اخبار دکتری - دانشگاهی)

مطالب ویـــــژه

طراحی سایت : شرکت ایفانت | سئو : سایت آمابک