رئیس دانشگاه اراک عنوان کرد: در صورتی که دستگاههایی همچون محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت سفارش پژوهش بدهند باعث میشود که تحقیقات و موضوع پایاننامهها درست در راستای معضلات نیازهای جامعه باشد.
دکتر سعید حمیدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص حذف 58 مقاله از محققان ایرانی در سطح بینالمللی که ادعا شده به دلیل تقلب محققان صورت گرفته است، اظهار کرد: رد و حذف شدن مقالات در نشریات بینالمللی یک امر مرسوم است و تنها مربوط به ایرانیان نیست بلکه این معضل در سایر کشورها همچون چین، هند و ... نیز مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: این تعداد مقاله حذف شده نسبت به چاپ هزاران مقالهای که در سال از ایران چاپ میشود، چشمگیر نبوده و مشکلی نیست.
رئیس دانشگاه اراک با تاکید بر اینکه در اصل نباید شاهد چنین اتفاقاتی در جامعه علمی کشور باشیم، گفت: باید نسبت به جلوگیری از مشابهسازی مقالات فرهنگسازی به عمل آید و مقالات بدیع، نو و در سطح خوب تهیه شوند.
وی اقداماتی همچون برگزاری هفته پژوهش و برپایی نمایشگاه پژوهش را عاملی جهت تهیه آثار علمی اصیل و اورجینال و به دور از مشابهسازی دانست.
حمیدی در خصوص پایاننامهها نیز اظهار کرد: دانشگاهها و علوم پزشکی تمایل دارند که پایاننامهها در رابطه با معضلات جامعه اعم از صنعت، کشاورزی، آلودگی هوا و مسائل زیست محیطی، علوم انسانی و... باشد.
وی بیان کرد: این مهم تا حدودی در دانشگاهها دنبال میشود، اما هر قدر بتواند به طور دقیقتری به مشکلات جامعه نزدیکتر باشد، بهتر است.
حمیدی تصریح کرد: بهترین نوع پژوهش و پایاننامه، پژوهشی است که تقاضا محور بوده و یک دستگاه یا سازمان یا هر ارگان دیگری متقاضی آن باشد. به عنوان مثال آن دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کند و متقاضی انجام تحقیق دانشگاهیان در مورد تالاب میقان باشد.
رئیس دانشگاه اراک افزود: اگر دستگاههایی همچون محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت سفارش پژوهش بدهند باعث میشود که تحقیقات و موضوع پایاننامهها درست در راستای معضلات نیازهای جامعه باشد.
وی با بیان اینکه دانشجو نیز میتواند سفارش را بگیرد، ادامه داد: اگر جایی لازم شود که اقدامی پژوهشی توسط دانشجو انجام شود، ما استقبال خواهیم کرد و این بهترین نوع انجام پایاننامه و پژوهش تقاضامحور است.