یکی از بنیانگذاران مایکروسافت امکانات تازه ای را به موتور جستجوی معنایی خود افزوده که جستجوی تخصصی در ده میلیون مقاله در حوزه های علوم رایانه و علوم عصبی را ممکن می کند.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، محققان، دانشمندان و اساتید دانشگاهی سالانه نزدیک به 2.5 میلیون مقاله علمی منتشر می کنند و این مجموعه به تدریج به بیش از 50 میلیون مقاله علمی تولید شده در جهان از سال 1665 میلادی به این سو اضافه می شود.
در حالی که بر تعداد این مقالات روز به روز افزوده می شود، مطالعه تمامی آنها نیز به کاری دشوار برای متخصصان حوزه های مختلف علمی مبدل شده و جستجو برای یافتن مقالات مرتبط نیز کار ساده ای نیست.
در این شرایط پل آلن، یکی از موسسان مایکروسافت و رییس موسسه غیرانتفاعی هوش مصنوعی آلن یک موتور جستجوی تخصصی مقالات علمی به نام Semantic Scholar را راه اندازی کرده که از آدرس semanticscholar.org در دسترس است.
این موتور جستجو مجهز به هوش مصنوعی پیشرفته ای با قابلیت خودآموزی و ارتقای توان جستجوی خود است تا در هر بار جستجو پیشنهادات بهتری به کاربران ارائه کند.
Semantic Scholar اولین بار در نوامبر 2015 با تمرکز بر مقالات رشته علوم رایانه در دسترس قرار گرفت و امروزه در حوزه علوم عصبی نیز فعال شده و پایگاه داده های آن ده میلیون مقاله را در برمی گیرد. الگوریتم های جستجوی Semantic Scholar پیشرفته تر و پیچیده تر از گوگل است و به گفته پل آلن تا پایان سال 2017 از طریق این جستجوگر کل تحقیقات علمی صورت گرفته در حوزه پزشکی در دسترس خواهد بود.