رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تصویب تاسیس پژوهشگاه دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: با تاسیس این پژوهشگاه شبکه نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و آزمایشگاههای برتر تحت پوشش این پژوهشگاه قرار میگیرند که گامی بلند برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در کشور است.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از ایسنا، دکتر میرزاده در چهاردهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درخصوص شبکه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر شبکه بینالملل دانشگاه هر ماه توسعه پیدا میکند و امروز دانشگاه آزاد اسلامی در 8 منطقه آسیا و اروپا حضور پیدا کرده و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از آن شده است.
وی افزود: شبکه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور بسیار کارآمد است و آنها میتوانند از این طریق و از راه مجازی در رشتههای مورد علاقه خود تحصیل کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شبکه بینالملل دانشگاه روز به روز مورد اقبال بیشتر دانشجویان قرار میگیرد، گفت: در حال حاضر حدود 9500 دانشجوی افغان، عراقی و آسیایی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول تحصیل هستند و براساس برنامه 5 ساله دانشگاه، این تعداد دانشجوی خارجی باید به 50 هزار نفر برسد. شبکه بینالملل کمک میکند تا بتوانیم دانشجویان بیشتری جذب کنیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حفظ و گسترش زبان فارسی و اینکه زبان فارسی باید یکی از زبانهای علمی جهانی باشد، عنوان کرد: باید در این زمینه نیز در دانشگاه آزاد اسلامی برنامهریزیهای لازم صورت گیرد و تمام تلاش مجموعه دانشگاه، معطوف به حفظ و گسترش زبان فارسی باشد.
میرزاده از مسئولان واحدهای دانشگاهی استان خراسان رضوی خواست با توجه به همجواری این استان با کشورهای دیگر، از امکانات شبکه بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی برای جذب بیشتر دانشجویان خارجی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه اساسیترین شاخص توسعه هر دانشگاهی، جذب هیات علمی توانمند است، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه نیز عملکرد قابل قبولی داشته به طوری که در سه سال گذشته، آمار جذب هیات علمی جدید با درجه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی، از دو وزارتخانه علوم و بهداشت بیشتر بوده است و طبق برنامهریزیهای مصوب، تا پایان سال 95 بیش از 15هزار عضو هیات علمی جذب دانشگاه آزاد اسلامی خواهند شد و تا پایان سال 96 این رقم به 20هزار عضو هیات علمی جدید خواهد رسید که به اعضای هیات علمی دانشگاه اضافه خواهند شد.
میرزاده با بیان اینکه با تشکیل هیاتهای امنای استانی تمرکزگرایی در استان از بین رفته است، خاطرنشان کرد: هیاتهای امنای دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ عنوان تشریفاتی نبوده و تاثیر تصمیمات این جلسات در استانها مشهود است.
وی با اشاره به روند تعیین روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: سازمان مرکزی تنها سرپرست واحدها را تعیین میکند و برای تبدیل حکم سرپرستی این افراد به ریاست، هیاتهای امنای استانی تصمیم میگیرند. سرپرستان واحدها با شاخصهایی از جمله جذب هیات علمی در واحد، شاخصهای کیفیت آموزشی، تعداد مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان، درآمدزایی و زیانده نبودن، ارتباط با صنایع و خدمات در هیاتهای امنای استانی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و در صورت کسب امتیاز بالا حکم سرپرستی آنها به ریاست تغییر خواهد کرد.
میرزاده اضافه کرد: این ارزیابی توسط معاون برنامهریزی دانشگاه، کمیته انتصابات و در سطح استان صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری، 736 محصول دانشبنیان دانشگاه که تجاریسازی شده بود، عرضه شد که این نشان از موفقیت دانشگاه دارد. البته هنوز نواقصی در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که امیدواریم با تلاش و برنامهریزی این مشکلات مرتفع شوند.
واگذاری اختیار کاهش شهریه به میزان 50 درصد به کمیسیون دائمی هیات امنای واحدهای استانی
به گزارش ایسنا، در این جلسه با توجه به مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور گسترش همکاریهای بینالمللی، تسهیل پذیرش دانشجویان خارجی با استفاده از ظرفیت رشتههای واحدهای استان، توسعه زبان فارسی و استفاده از امکانات و تسهیلات مناطق آزاد و موافقت اداره کل امور بینالملل دانشگاه با تغییر نام مجتمع بینالمللی گلبهار به مجتمع بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان به عنوان زیرمجموعه واحد مشهد موافقت شد.
همچنین با توجه به مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص نحوه ادامه فعالیت مراکز آموزشی استان با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه هیات رئیسه مورخ 26 خرداد 95، تمام مصوبات قبلی هیات امنای استان به این شرح اصلاح شد:
با عنایت به اینکه برخی مراکز آموزشی استان دارای مجوز از هیات امنای مرکزی دانشگاه و موافقت اصولی از شورای گسترش وزارت علوم هستند، مقرر شد تا پایان سال 96 فرصت داده شود به صورت مرکز آموزشی تحت پوشش واحدهای مصوب شده مشروط به رعایت استانداردهای آموزشی لازم فعالیت داشته باشند و بعد از این فرصت، گزارش وضعیت استانداردهای آموزشی این مراکز مجددا در هیات امنای استان مطرح شود.
در ادامه جلسه هیات امنای استان خراسان رضوی تصمیمگیری در خصوص درخواست واحدها و مراکز آموزشی استان برای کاهش حداکثر 50 درصدی نرخ شهریه ثابت و متغیر دانشجویان جدیدالورود نسبت به سال 94 در رشته محلهای گروه غیرپزشکی دارای اولویت در نقشه جامع علمی کشور و فاقد تقاضا یا کمبود دانشجو برای مقاطع کاردانی و کارشناسی بدون آزمون و براساس استعلام کتبی از مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه را به کمیسیون دائمی هیات امنای استان تفویض کرد که در این زمینه تصویب نهایی کمیسیون دائمی هیات امنای استان به منزله مصوبه هیات امنای استان خواهد بود.
در ضمن تاکید شد مصوبات پیرامون موضوعاتی که به کمیسیون دائمی استان تفویض میشود، به اطلاع اعضای هیات امنای استان برسد.
همچنین موضوع تبدیل احکام سرپرستان واحدهای سبزوار و تربت حیدریه به ریاست واحدهای مذکور مطرح و پس از سرپرستان واحدهای یاد شده، اعضای هیات امنای استان با تبدیل احکام نامبردگان به ریاست واحدهای مذکور موافقت کردند.