رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با بیان اینکه تسهیلاتی به مخترعان برای ثبت اختراع ارائه می کنیم گفت: در حال حاضر بازار مجازی پژوهش را فعال کرده ایم تا برای ایده ها متقاضی پیدا شود.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از مهر، دکتر نصرتالله ضرغام در نشست خبری امروز با بیان اینکه میخواهیم از تمام ظرفیتهای علمی و مالی خارج از کشور با حفظ چارچوبهای نظام استفاده کنیم، بیان کرد: ما توانستیم بازار مجازی پژوهش را در صندوق حمایت از پژوهشگران ایجاد کنیم تا بدین واسطه ایده های مورد تایید را به محصول تبدیل کنیم.
وی با اشاره به شیوه کار بازار مجازی پژوهش افزود: در ابتدا طرح ها و ایده های محققان در کشور و خارج از کشور به صندوق وارد می شوند و ما بعد از تایید و حمایت برای ثبت، آن طرح را در بازار مجازی قرار می دهیم. این طرح ها در بازار مجازی قرار می گیرند تا متقاضی برای تبدیل به محصول به این بازار مراجعه کند.
ضرغام با اشاره به تسهیلات صندوق حمایت از پژوهشگران از طرح ها و ایده ها گفت: ما می توانیم از ۷ تا ۱۲ هزار دلار از طرح های محققان در کشور و خارج از کشور حمایت کنیم. مرکز نوآوری نیز در کنار این بازار مجازی پژوهش می توانند اطلاعات هر اختراع یا ایده را در اختیار صندوق قرار دهند.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با اشاره به دیگر اقدامات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران افزود: اکنون با دو موسسه روسی همکاری میکنیم و همچنین ۱۲ موضوع را با آکادمی علوم پایه روسیه تعیین کردهایم که یکی از این موضوعات به تنوع زیستی دریای خزر مربوط میشود.
ضرغام خاطر نشان کرد: همچنین در سه زمینه نانو، علومشناختی و انرژیهای نو با چینیها وارد عمل شدهایم که ۵۰ درصد هزینه این پروژهها از سوی ما تامین میشود.
وی با تاکید بر حمایت از سرآمدان داخلی تحت عنوان کرسیهای پژوهشی، گفت: همچنین اساتید ایرانی مقیم خارج را در راستای استفاده از ظرفیت این افراد برای توسعه علم کشور مورد حمایت قرار میدهیم.
ضرغام از امضای تفاهمنامه با آموزش و پرورش و سما خبر داد و گفت: در راستای مردمی کردن دانش و آموزش همگانی با همیاری وزارت جهاد کشاورزی در روستاها اقدامات موثری را انجام خواهیم داد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران افزود: با بهرهگیری از تجربیات دیگر کشورها به تائید و حمایت از ایدهها پرداختهایم که در این راستا یک واحد ایده در همین صندوق تشکیل خواهیم داد.
وی با بیان اینکه برای افزایش منابع و در جهت گسترش حیطه حمایت سرمایهگذاری کردهایم، گفت: ما تجدیدنظر در اولویتهای تحقیقاتی را در زمینههای مختلف در دستور کار قرار دادهایم و در این راستا با دانشگاهها و انجمنهای علمی و وزارتخانهها نامهنگاری کردهایم.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در شورای جهانی پژوهش و موسسه بینالمللی تحلیل کاربردی سیستمها (یاسا) عضو شدهایم که بر اساس آن پژوهشگران ما میتوانند در پروژههای چندمیلیاردی جهانی مشارکت کنند، گفت: همچنین در راستای ارتقای کیفیت آموزش دانشجویان کارشناسی و عدم خروج این افراد به کشور، ۲۰ هسته علمی را تشکیل داده ایم.
وی تصریح کرد: همچنین برنامهای را برای پسادکتری تعریف کردهایم به این شکل که دانشجویان با بهرهگیری از نظرات اساتید برجسته اقدام به ارائه پروپزال کنند که در صورت تصویب این پروپزالها به مدت یک تا دو سال حقوق دریافت خواهند کرد، البته به شرطی که به صورت تماموقت کار پروژه را زیرنظر استاد انجام دهند.
به گفته ویو، در سال گذشته ۱۷۰۰ پروژه دریافت شد که در این میان قرارداد بیش از ۷۰۰ پروژه منعقد شده در حال اجرا است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با بیان اینکه ۱۰۷۵ تفاهمنامه امضا کردیم که این تفاهمنامهها در حال کار تحقیقاتی هستند، از تشکیل کارگروهی برای انجام پروژههای میانرشتهای خبر داد.
وی افزود: از بین ۱۷۱ درخواست، ۴۸ رخداد علمی را حمایت کردیم و همچنین ۳۱۸۶ نفر را در کارگروههای آموزشی آموزش دادیم که در این راستا بیش از ۲ هزار مقاله ارائه شد.