نادر صاکی پیش از ظهر امروز در هفتمین کنگره سالیانه تصویربرداری بیماران زنان با بیان اینکه گروه رادیولوژی یکی از پرافتخارترین گروههای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است اظهار کرد: انجمن رادیولوژی با همکاری گروه رادیولوژی و زنان دانشگاه برای هفتمین سال پی در پی توانسته کنگره کشوری تصویربرداری بیماری زنان را برگزار کند.
وی تصریح کرد: بخش پژوهش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بهدنبال گروهها و پژوهشگرانی است که بتوانند در دانشگاه اقدامات علمی و شایسته انجام دهند.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: ارزیابی فعالیتهای پژوهشی به ارزیابی بینالمللی تبدیل شده و دیگر نیاز به ارسال مستندات فعالیتها به وزارتخانه نبوده و تمام فعالیتها از طریق سایتها و سامانهها بهصورت آنلاین ثبت میشوند.
صاکی ضمن تقدیر از گروه رادیولوژی و زنان دانشگاه جهت برگزاری کنگره تصویربرداری بیماریهای زنان، بیان داشت: برگزاری این کنگره و کنگرههای مشابه یک گام مهم برای توسعه فعالیتهای پژوهشی بوده و تفاوت میان آموزش و پرورش و دانشگاهها بحث پژوهشی میباشد.
وی در ادامه افزود: برای دانشجویان نیز پس از ورود به دانشگاه زمینه فعالیتهای پژوهشی و فناوری فراهم است.
این مسئول خاطرنشان کرد: خوشبختانه توانستهایم فعالیتهای پژوهشی را جهتدار کرده و در زمینه چاپ و انتشار مقالات از 725 مقاله در سال 92 به یک هزار و 25 مقاله در سال 94 یعنی 70 درصد رشد برسیم.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه جندی شاپور اهواز تاکید کرد: یک جنبه برگزاری این کنگرهها این است که مقالات بهسمت و سوی بینالمللی سوق پیدا کرده و انعکاس مقالات در پایگاههای استنادی ISI،Pubmed Scopus افزایش پیدا کرده است.
صاکی اضافه کرد: قبلا چاپ مقالات پژوهشگران دانشگاه در 30 درصد موارد در مجلات خارجی و 70 درصد در مجلات داخلی بود ولی اکنون 70 درصد مقالات در مجلات خارجی و 30 درصد مقالات در مجلات داخلی چاپ میشوند و این باعث شده دانشگاه علوم پزشکی در جامعه علمی جهانی بهتر دیده شود.
وی ادامه داد: در بحث مقالات استنادی در دو سال گذشته با رشد کیفی مقالات پژوهشگران موفق شدیم یکهزار و 500 استناد بیشتر به مقالات دانشگاهی داشته باشیم که نتیجه کار و فعالیت پژوهشگران دانشگاه است.
صاکی اظهار داشت: برگزاری این کنگره باعث ایجاد گفتمان بین پژوهشگران میشود که نتیجه آن ایجاد ایده پژوهشی و تبدیل به طرح تحقیقاتی و در نهایت یک برون داد پژوهشی خواهد بود.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: در بخش توسعه و فناوری وزارت، فعالیتهای پژوهشی بهسمت ثبت بیماری در پایگاه دادههای بیماریها پیشرفته که بیماریهای نادر و یا شایع در این پایگاه ثبت میشوند و آن بیماریها از تمام زوایا و ابعاد مورد پایش و بررسی قرار گرفته و بیمارانی را که به این بیماری مبتلا شده است، سالها تحت مراقبت و درمان قرار میگیرند.
صاکی گفت: خوشبختانه از سال گذشته تاکنون توانستهایم چهار بیماری (سرطان، سیکل سل، آیبیدی و ناشنوایی نیاز به کاشت حلزون) را در پایگاه داده وزارت ثبت کنیم و انتظار داریم با همکاری و همفکری پژوهشگران بتوانیم چهار بیماری دیگر را در سال 95 ثبت کره و به شبکه اصلی ثبت داده بیماری یا پایگاه اصلی ثبت بیماری در کشور تبدیل شویم.
وی با بیان اینکه ثبت بیماری در پایگاه بیماریهای وزارت عملا میتواند راه و روش پژوهش را برای پژوهشگران فعال کند، ادامه داد: وزارت بهداشت امکانات خوبی را جهت ثبت بیماریها و پژوهشهای روی آن را در اختیار پژوهشگران گذاشته است.
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: معاونت توسعه پژوهش و فناوری نیز راهنماییهای لازم جهت ثبت بیماری را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
صاکی ابراز امیدواری کرد: نتیجه این کنگره حداقل ثبت یک بیماری در بخش بیماریهای تصویربرداری زنان در پایگاه دادههای وزارت باشد و موجب ایجاد هویت و اعتبار تازهای برای دانشگاه شود.
صاکی اضافه کرد: یکی دیگر از فعالیتهای معاونت توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه و یکی از پرهزینهترین تحقیقات در زمینه پژوهشی مربوط به مطالعات کوهورت است که خوشبختانه در دانشگاه توانستیم کوهورت خوزستان را بهعنوان 10 کوهورت کشور به ثبت برسانیم.
وی در پایان یادآور شد: در زمینه مطالعات کوهورت در بخش بیماریهای زنان میتوان این نوید را داد که معاونت توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه میتواند اعتبارات لازم را جهت راهاندازی کوهورت در اختیار پژوهشگران مربوطه قرار دهد تا در جهت پیشگیری و درمان این بیماریها نیز گامی برداشته باشیم.