به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری مهر، اسماعیل اسکندری دانشجو و محقق پژوهشگاه دانش های بنیادین موفق به اخذ جایزه فیزیک بنیادین آشکارساز CMS شده است. به جز وی محققانی از دو دانشگاه دهلی هند و هلسینکی فنلاند نیز به عنوان برندگان جایزه امسال CMS شتابگر سرن اروپا معرفی شده اند.
اعطای این جایزه از سال ۲۰۱۳ آغاز شده است و آنچه که امسال به اسکندر اسماعیلی اعطا شده به واسطه پروژه تحقیقاتی موسوم به Search for Resonant and Non-Resonant Higgs Pair Production in bbVV∗ Decay Channel through Semi-Letonic Final States بوده که در پایگاه اینترنتی CMS معرفی شده است.
پروژه شتاب ذرات CERN یکی از مهم ترین پروژه های مرکز تحقیقات هسته ای اروپا و جهان محسوب می شود که با مشارکت صدها دانشمند از بیش از ۳۷ کشور دنیا از جمله ایران به فعالیت خود ادامه می دهد.
سرن (CERN) یا سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای، بزرگترین آزمایشگاه فیزیک ذره ای جهان است که در سال ۱۹۵۴ در بخش شمالشرقی شهر ژنو در کشور سوئیس در مجاورت مرز فرانسه ایجاد شد. در حال حاضر بیست کشور اروپایی عضو این سازمان بوده و بیش از ۲٬۶۰۰ کارمند به طور تمام وقت و همچنین در حدود ۷٬۹۳۱ دانشمند و مهندس (به نمایندگی ۵۸۰ دانشگاه و مؤسسهٔ تحقیقاتی از ۸۰ کشور جهان) در آن مشغول به کارند.
فعالیت اصلی سرن ساخت افزارهای شتابدهنده ذرات و دیگر زیربناها و ابزارهایی است که برای پژوهشهای فیزیکی در انرژیهای بالا استفاده میشوند. چهار آشکار ساز بزرگِ سرن، حاصل همکاریهای بینالمللی میباشند. مقر اصلی این سازمان واقع در میرن - یکی از شهرهای تابع ژنو - شامل یک مرکز رایانهای نیز میباشد. این مرکز دارای امکانات پردازشی قدرتمندی میباشد و به گونهٔ ویژهای برای بررسی دادههای حاصل از آزمایشها ساخته شده است.