به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از مهر، رضا ملک زاده امروز در سمینار «برنامه پزشک پژوهشگر» با تاکید بر اینکه برای تربیت یک محقق و دانشمند، نیاز به برنامه هایی داریم، عنوان کرد: با تربیت یک محقق می توان مسائل بهداشتی، بیمارستان ها، درمانگاهها و ... را برطرف کرد.
وی با اشاره به برنامه پزشک پژوهشگر افزود: این برنامه کم و بیش از نیم قرن گذشته آغاز شده است و هدف ما از اجرای این برنامه تربیت رهبران علمی آینده کشور در حوزه پزشکی و جذب نخبگان محسوب می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر از دانشمندان رده اول ایرانی در دانشگاههای بزرگ دنیا مشغول به فعالیت هستند، گفت: نیاز داریم که حداقل ۵۰ نفر از این افراد رده اول در ایران حضور باشند، از این رو باید برنامه ای برای حمایت آنها داشته باشیم تا بتوانند نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی با تاکید بر این که در حوزه پزشکی برنامه حمایت شدهای برای انجام فرآیندهای نوآوری و خلاقیت نداشتهایم، خاطرنشان کرد: همچنین ما نیاز به برنامه ای داریم که پزشکان قبل از وارد شدن به مرحله کلینیک وارد محیط های آزمایشگاهی و تحقیقاتی شوند و از دوره جوانی فعالیت تحقیقاتی انجام دهند.
به گفته وی، سنگاپور در زمینه تربیت پزشکان پژوهشگر، فعالیت خود را از۲۵ سال قبل آغاز کرده که امروز توانسته یکی از موفقترین طرحهای پزشک پژوهشگر دنیا را در اختیار داشته باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: طرح پزشک پژوهشگر از سال ۹۲ در ایران آغاز و برای اجرای این طرح، تسهیلاتی همچون اختصاص بودجه تحقیقاتی تا ۵۰ میلیون تومان در سال در نظر گرفته شد.
وی با با بیان اینکه در ابتدا طرح پزشک پژوهشگر با مقاومت هایی از سوی برخی دانشگاههای بزرگ روبرو شد، تاکید داشت:متاسفانه مشکل بزرگ ما برای اجرای این طرح دانشگاههای بزرگ از جمله دانشگاه تهران هستند چراکه به خوبی از این طرح استقبال نکردند و اکنون هم در این سمینار حضور ندارند.