ورود کاربران

حاضرین در سایت

ما 25 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

خوش آمدید به وبسایت تخصصی ISI20 ++ ++ نکات آموزنده: ++ خواندن انسان را کامل مي‌کند؛ سخنراني او را مي‌سازد و نوشتن به او دقت مي‌آموزد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 09 اسفند ماه 1398 برگزار می شود. جهت ثبت نام کافیست نام و نام خانوادگی خود را به شماره همراه 09190735916 پیامکٰ یا واتساپ و یا تلگرام نمایید. "" ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 15 شهریور و 05 و 26 مهر , 03 و 24 آبانٰ، 02 اسفند ماه 1397 و 12 اردیبهشت 1398 در دانشگاه تهران با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 09 اسفند و 16 اسفند 1397 و 18 مهرماه و 02 آبان ماه 1398 ماه در دانشگاه علم و صنعت با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 22 تیرماه 1397 در دانشگاه بقیه الله العظم با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 18 اسفند 1396 در شهر زیبای رشت با تدریس دکتر مهدی عشقی در مرکز جامع روانشناسی استان گیلان برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 01 آذرماه 1396 در شهر زیبای تبریز با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 26 مهرماه 1396 با تدریس دکتر مهدی عشقی در شهر زیبای الیگودرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، استان لرستان برگزار شد. ++ ++ بیست و پنجمین دوره کارگاه پروپوزال نویسی و پایان نامه نویسی استاد مهدی عشقی در تاریخ 29 تیر ماه 96 روز پنجشنبه(تعطیل رسمی) برگزار شد. ++ . ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در تاریخ 31 تیرماه 1396 با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه مالک اشتر برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI ++ ++ پایان‌ نامه یا تز یا رساله نوشتاری است که دانشجویان در موضوعی خاص مربوط به رشته تحصیلی خود، برای دریافت مدرک تحصیلی می‌نویسند.

چگونگی تشخیص کیفیت مجلات علمی

چگونگی تشخیص کیفیت مجلات علمی

امروزه با فراگیرتر شدن اینترنت، شاهد رشد قارچ‌گونه سایت‌هایی هستیم که ادعا می‌کنند یک مجله معتبر علمی هستند و بهترین داوران را به خدمت گرفته‌اند تا مقالات علمی محققان را به چاپ برسانند. متاسفانه این مجلات از انواع روش‌ها استفاده می‌کنند تا اعتماد نویسندگان، به ویژه نویسندگان تازه‌کار را جلب کنند و مقالات آن‌ها را برای کسب اعتبار یا پول چاپ کنند.

با دیدن ادعاهای وسوسه‌انگیز این مجلات، باید هوشیار بود و قبل از هرگونه اقدامی، کیفیت این مجلات را سنجید تا حاصل ماه‌ها و حتی سال‌ها کار تحقیقاتی خود را هدر ندهیم. امروز در این نوشته می‌خواهیم نظر چند محقق را درباره اعتبارسنجی مجلات علمی با همدیگر ببینیم تا بتوانیم بهتر در مورد معتبر بودن یا نبودن یک مجله تصمیم بگیریم.

تشخیص کیفیت مجلات علمی

در زیر چند روش مختلف برای بررسی کیفیت یک مجله آورده شده است:

 پیدا کردن مجلات پذیرنده مقالات محققان برجسته

اولین روش این است که ببینیم محققانی که باورشان داریم، در چه مجلاتی مقاله چاپ می‌کنند. بدون شک محققان برجسته در مجلات باکیفیت، مقالات خود را چاپ می‌کنند؛ بنابراین با کمی جستجو در اینترنت می‌توانیم این مجلات را پیدا کنیم و مقالات خود را برای چاپ به آن‌ها بسپاریم.

 بررسی چند مقاله از شماره‌های پیشین مجله

گاهی می‌توان با مطالعه و بررسی چند مقاله از شماره‌های پیشین یک مجله در ارتباط با موضوع کاری‌مان، پی به باکیفیت بودن یا نبودن یک مجله برد. بدیهی است مجله‌ای که بیشتر مقالات آن کیفیت پایینی دارند، خود نیز مجله‌ای بی‌کیفیت است.

 چک کردن فهرست سیاه مجلات نامعتبر

خوشبختانه با افزایش تعداد مجلات نامعتبر، سازمان‌ها، انجمن‌های علمی، کتابخانه‌ها و دانشگاه‌ها هم بیکار ننشسته‌اند و فهرستی از مجلات نامعتبر تهیه کرده‌اند و آن را در دسترس محققان قرار داده‌اند تا آن‌ها بتوانند قبل از تحویل مقاله خود، به راحتی اسم مجلات را در این فهرست جستجو کنند و پی به نامعتبر بودن مجله ببرند. گاهی حتی بعضی از محققان به تنهایی فهرستی از این مجلات نامعتبر تهیه می‌کنند که تا حدود زیادی به این فهرست‌ها می‌توان اعتماد کرد.

نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه کرد، تاریخ بروزرسانی این فهرست‌ها است. گاهی این تاریخ، متعلق به چند سال پیش است و لذا بدیهی است که مجلات نامعتبری که از این تاریخ به بعد، تاسیس شده‌اند را پوشش نمی‌دهند. در نتیجه نبودن اسم یک مجله در این فهرست‌ها، دلیلی بر معتبر بودن آن‌ها نیست. همچنین باید دقت داشت که ممکن است مجله‌ای در بدو تاسیس در فهرست سیاه قرار گرفته باشد؛ اما با تلاش و کوشش خود، ضعف‌ها و ایرادات خود را برطرف کرده باشد؛ ولی به دلیل بروز نبودن این فهرست‌ها، همچنان اسمش در این فهرست‌ها قرار داشته باشد.

 پرس‌وجو از استاد راهنما، دوستان و همکاران

راه دیگر برای بررسی کیفیت یک مجله، پرس‌وجو کردن از استاد راهنما، دوستان و یا همکاران در دانشکده است. با این کار از تجربه آن‌ها در انتخاب مجلات باکیفیت استفاده می‌کنید؛ البته فقط به سراغ کسانی بروید که به سطح دانش آن‌ها باور دارید.

 تحقیق درباره ناشر مجله

‎‎‎یک ناشر خوب همیشه مجلاتی خوبی هم انتخاب می‌کند؛ بنابراین اگر نظرات و بازخوردهای منفی‌ای درباره یک ناشر در اینترنت پیدا کردید، کمی بیشتر درباره مجلات آن ناشر تحقیق کرده و در تصمیم خود تجدیدنظر کنید.

 بررسی سردبیر و داوران مجله

خیلی‌ها معتقدند که کیفیت سردبیر و داوران یک مجله، کیفیت خود مجله را منعکس می‌کند؛ پس اگر مجله‌ای دارای سردبیر و داوران شناخته‌شده‌ای بود، می‌توان مطمئن شد که با یک مجله باکیفیت سروکار داریم. این داوران معمولاً از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی معتبری دعوت به همکاری می‌شوند. نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه کرد، این است که متاسفانه گاهی مجلاتی پیدا می‌شوند که بدون اطلاع و به صورت غیرقانونی، اسم محققان برجسته‌ را به عنوان داور یا سردبیر روی وب‌سایت خود قرار می‌دهند تا با این کار برای خود اعتبار و آبرو بخرند. یک راه برای تشخیص درستی این ادعا این است که وب‌سایت دانشگاهی این داوران را بررسی کنیم. خوشبختانه تقریباً تمام داوران در وب‌سایت خود به داوری‌شان در مجلات مختلف اشاره می‌کنند.

 مبلغ درخواستی از سوی مجله برای چاپ مقاله

با وجود اینکه بعضی از مجلات باکیفیت هم پیدا می‌شوند که برای جبران بخشی از هزینه‌های خود، از نویسندگان پول می‌گیرند، (البته 95٪ مجلات معتبر علمی رایگان مقاله چاپ میکنند) اما یکی از نشانه‌های یک مجله نامعتبر این است که مبالغ نامعقولی از نویسندگان برای چاپ مقاله‌های‌شان درخواست می‌کنند. .

 زمان داوری

یکی دیگر از نشانه‌های یک مجله بی‌کیفیت این است که زمان داوری مقالات به حدی کوتاه است که باعث شک نویسندگان می‌شود. گاهی این زمان به ۱۲ ساعت هم نمی‌رسد. بدیهی است که این زمان کوتاه برای بررسی تمام زوایای یک مقاله و بررسی ادعاهای موجود در آن کافی نیست.

 نوع داوری

با وجود اینکه گاهی مقالاتی را می‌توان دید که آن‌چنان دقیق و جامع نوشته شده‌اند که هیچ‌گونه ایرادی نمی‌توان از آن‌ها گرفت، اما یکی از خصوصیات مجلات بی‌کیفیت این است که داوران آن‌ها به هیچ‌کدام از مقاله‌های ارسالی، هیچ‌گونه ایرادی نمی‌‌گیرند و آن‌ها را بدون هیچ حذف و اضافه‌ای قبول و چاپ می‌کنند. داور یک مجله باکیفیت، گاهی چنان پیشنهادهایی برای بهبود کیفی یک مقاله می‌دهد که تعجب نویسنده را برمی‌انگیزد. این کار نشان از اشراف کامل داور به موضوع مقاله دارد.

 کشور منتشرکننده مجلات

یکی دیگر از راه‌های بررسی کیفیت یک مجله، کشور منتشرکننده آن است. به طور کلی می‌توان گفت مجلاتی که در کشورهای نه چندان توسعه‌یافته مانند هند، پاکستان، مالزی، عراق، افغانستان و… فعالیت می‌کنند، دارای کیفیت پایینی هستند.

 پایگاه نمایه شدن مجلات

راه دیگر برای بررسی کیفیت یک مجله این است که ببینیم در چه پایگاه‌هایی نمایه می‌شوند. به طور کلی اگر مجله‌ای در ISI نمایه شود، بعید است که کیفیت پایین داشته باشد؛ البته متاسفانه گاهی مجلاتی هم دیده می‌شوند که با وجود کیفیت پایین، در پایگاه‌های معتبری نمایه می‌شوند.

‎‎‎ بررسی نویسندگان مقالات یک مجله

متاسفانه به دلیل نادرست بودن معیارهای ارتقا اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و همچنین مجبور کردن دانشجویان دکتری برای داشتن مقاله ISI، شاهد این هستیم که این افراد به سراغ مجلات بی‌کیفیت می‌روند تا به هر شکلی که شده، مقاله خود را چاپ کنند. این معضل در بعضی از کشورهای عربی هم دیده می‌شود. به خاطر همین است که گاهی مجلاتی را می‌توان دید که تمام نویسندگان یک شماره آن، بدون استثنا ایرانی هستند؛ بنابراین اگر مجله‌ای را دیدید که نویسندگان آن، ایرانی یا عرب هستند، کمی بیشتر درباره تصمیم خود فکر کنیدمنبع:http://raymandpajouh.ir/show_text_link.php?auto_id=1&lnk=text

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

اخبار سایت

نکات آموزنده: ++ خواندن انسان را کامل مي‌کند؛ سخنراني او را مي‌سازد و نوشتن به او دقت مي‌آموزد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 09 اسفندماه 1398 روز جمعه با تدریس استاد مهدی عشقی در تهران برگزار می شود. ++ ++ کارگاه کاربردی پروپوزال نویسی 06 دیماه ماه روز جمعه برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاه تهران در 15 شهریور و 05 ، 26 مهر و 03 و 24 آبان ، 02 اسفند ماه با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاه علم و صنعت در 09 و 16 اسفند ماه با تدریس دکتر مهدی عشقی برگزار شد. ++ ++ ++ کارگاه مقاله نویسی در دانشگاههای بقیه الله, تهران در تاریخهای 21 تیر و 15 شهریور ماه 1397 برگزار شد. ++ ++ کارگاه روش تحقیق کاربردی در شرکت سایپا در تاریخهای 9 دیماه 1395 برگزار شد و دوره بعدی در 16 دیماه 1395 برگزار شد. ++ ++ کارگاه مقاله نویسی ISI در دانشگاه مالک اشتر تهران در 31 تیرماه 1396 برگزار شد. ++ ++ کارگاه کاربردی مقاله نویسی ISI در 06 خرداد ماه 1395 روز پنجشنبه با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد. ++ ++ کارگاه دیگر مقاله نویسی ISI در 20 اردیبهشت ماه 1395 روز دوشنبه با تدریس استاد مهدی عشقی در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد. ++ ++ بیست و یکمین دوره کارگاه پروپوزال نویسی و پایان نامه نویسی با رویکرد روش تحقیق کاربردی و استخراج مقاله در روز جمعه 01 مرداد 95 در تهران برگزار شد. ++ ++ دوره های برگزاری شده در دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، و در شهرستانهای، دانشگاه تبریز (سه دوره)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، کالج دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مقدس، مرکز جامع روانشناسی استان گیلان (رشت)، اصفهان (باغ زیبای غدیر)، موسسه آموزشی وزارت بازرگانی)شهر زیبای شیراز، تبریز میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، دانشکده فنی حرفه ای سماء دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب با شرکت پژوهشگران فعال این شهرها برگزار گردید. ++ امیدواریم شهر بعدی، شهر زیبای شما باشد. ++ وبسایت مقاله نویسی ISI20 ++ ++ فاتح یک قله، به آنجا حمل نشده است.

تبلیغات

مطالب ناب مقاله ای

جدیدترین مطالب (اخبار دکتری - دانشگاهی)

مطالب ویـــــژه

طراحی سایت : شرکت ایفانت | سئو : سایت آمابک