به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری مهر، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی این رتبه بندی را منتشر کرده است.
در رتبهبندی جولای ۲۰۱۵ «وبومتریکس»، ایران با وجود دو دانشگاه طبقه سومی، ۸ دانشگاه طبقه چهارمی و با مجموع ۵۸۷ دانشگاه، رتبه ۳۷ جهان را در اختیار دارد. این در حالی است که در رتبهبندی ماه ژوئن ۲۰۱۵، ایران با دو دانشگاه طبقه سومی، ۵ دانشگاه طبقه چهارمی و با مجموع ۶۰۴ دانشگاه در رتبه ۳۹ جهان قرار داشته است.
این گزارش نشان می دهد، تعداد دانشگاههای بالای رتبه ۵۰۰ در رتبه بندی وبومتریکس ثابت مانده و دانشگاه های رتبه ۱۰۰۰-۵۰۰ سه مورد افزایش داشته است که شامل دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، صنعتی امیرکبیر و علم و صنعت میشوند. مجموع دانشگاه های کشور در رتبهبندی وبومتریکس در جولای ۲۰۱۵ با ۱۷ مورد کاهش به ۵۸۷ دانشگاه رسیده است.
دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران دو دانشگاه طبقه سومی و دانشگاههای فردوسی مشهد، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی و علوم پزشکی شیراز، جز ۸ دانشگاه طبقه چهارمی این رتبه بندی هستند.
در این میان دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه ۵۹۵ نخستین شانس ایران برای رشد چند پله ای است. همچنین دانشگاههای شیراز و شهید بهشتی به ترتیب با رتبههای ۱۰۰۸ و ۱۰۴۳ احتمالا با کمی تلاش خواهند توانست در دوره بعدی به جمع ۱۰۰۰ دانشگاه نخست بپیوندند.
بر اساس این گزارش هچنین ایالات متحده آمریکا با در اختیار داشتن حدود ۶۰ درصد دانشگاهها در طبقه نخست و انگلستان و کانادا هر کدام با پنج دانشگاه و تفاوت در تعداد دانشگاههای سایر طبقات، به ترتیب رتبه دوم و سوم جهان را در اختیار دارند.
رتبهبندی وبومتریکس که از سال ۲۰۰۴ به ارزیابی دانشگاهها بر اساس وبسایت آنها میپردازد، کشورهای جهان را نیز بر اساس تعداد دانشگاههای برترشان رتبهبندی میکند.
بر این اساس تعداد دانشگاههای هر کشور در پنج طبقه مورد بررسی قرار گرفته و رتبهبندی را تشکیل میدهد و در گزارش جولای ۲۰۱۵ میلادی، ۲۳هزار و ۲۷۹ دانشگاه حضور داشتهاند.