دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ویرایش جدید رتبه بندی QS درباره دانشگاه های اروپای نوظهور و آسیای مرکزی منتشر شده و در این ویرایش ۱۵۰ دانشگاه برتر معرفی شده است. رتبه بندی سال قبل رتبه بندی آزمایشی بود و اکنون تعداد ۵۰ دانشگاه به فهرست اولیه افزوده شده است.
وی اضافه کرد: دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو در صدر جدول قرار دارد و رتبه دوم نیز در اختیار دانشگاه نوووسیبرسک از فدراسیون روسیه است. بعد از آن دانشگاه چارلز از جمهوری چک در جایگاه سوم قرار دارد.
مهراد یادآور شد: رتبه های چهارم تا دهم به ترتیب به دانشگاه های تارتو از استونی ،دانشگاه دولتی سن پطرزبورگ، ورشو، دانشگاه جاگیه لونیان از لهستان، دانشگاه فنی چک در پراگ، دانشگاه ماساریک از جمهوری چک و انستیتو فیزیک و فناوری مسکو اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: روی هم رفته تعداد دانشگاه های روسیه در این رتبه بندی بیشتر و تقریبا یک چهارم ۱۰۰ دانشگاه برتر در اختیار روسیه است. روسیه در بین ۱۵۰ دانشگاه تعداد ۴۸ دانشگاه را در اختیار دارد.
رئیس گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز گفت: ترکیه با ۱۶ دانشگاه، قزاقستان با ۱۴ دانشگاه، لهستان با ۱۲ دانشگاه، جمهوری چک با ۱۰ دانشگاه و اوکراین با ۹ دانشگاه پس از روسیه نسبت به سایر کشورها برتری دارند.
وی افزود: در این رتبه بندی ۵۰۰ دانشگاه شرکت کرده اند و کشور ترکیه در این رتبه بندی ۶ دانشگاه در بین ۲۰ دانشگاه برتر دارد. دانشگاه فنی خاورمیانه و دانشگاه بیل کنت در آنکارا مشترکا رتبه یازدهم و دانشگاه های سابانچی و کوچ به ترتیب دارای رتبه های ۱۴ و ۱۵ هستند. همچنین رتبه دانشگاه بوغازچی و دانشگاه استانبول مشترکا ۱۷ است.
مهراد گفت: شاخص های این رتبه بندی شامل شهرت دانشگاه، اعتبار کارفرمایان، نسبت استاد به دانشجو، تعداد استادان با مدرک دکتری، نسبت مقالات به استادان، نسبت استنادات به مقالات اعضای هیات علمی، دانشجویان بین المللی و نفوذ وب است.