به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از مهر، احمد معتمدی در نشست هم اندیشی راهکارهای گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه که در وزارت صنعت، معدن تجارت برگزار شد، با بیان اینکه تقریبا ۳۰ سال است که بحث ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما مطرح و تکرار می شود و زیرساختهایی نیز در این رابطه ایجاد شده است، گفت: اما این زیرساخت ها کافی نیست.
وی به چالش های ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: ۹۵ درصد استادان ما که برای فرصت های مطالعاتی به خارج کشور می روند این فرصت را در دانشگاه ها و یا مراکز تحقیقاتی که بخش تحقیق و توسعه دارند می گذرانند و مراکز بدون تحقیق و توسعه، جذابیتی برای استادان دانشگاه ندارد.
وی با بیان اینکه صنعت برای برقراری ارتباط با دانشگاه باید انتظارات و مشکلات خود را دقیقا به استادان و محققان دانشگاهی توضیح دهد و محل انجام پروژه ها نیز مرکز تحقیق و توسعه صنایع باشد، اظهار داشت: علاوه بر این، مشخص کردن رقم دقیق پرداخت دستمزد به اعضای هیات علمی( استاد، دانشیار، استادیار و مربی) برای ارتباط صنعت و دانشگاه ضروری است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیان کرد: بدون مشخص شدن این دو موضوع، ارتباط صنعت و دانشگاه در مرحله حرف می ماند ولی محقق شدن آنها برای طرفین به ویژه دانشگاهیان، جاذبه ایجاد می کند و استادان خود به خود به سمت همکاری با بخش های صنعتی پیش می روند.
معتمدی اظهار داشت: بهتر است برای ابتدای کار و اجرای اولیه طرح فرصت مطالعاتی استادان در محیط های صنعتی، تعداد ۱۰ صنعت بزرگ کشور که از مراکز تحقیق و توسعه و درآمدهای خوبی برخوردارند انتخاب شوند.
وی گفت: در حال حاضر دانشجوی داوطلب برای گذراندن دوره های پسا دکتری وجود دارد، اما به دلیل محدودیت منابع مالی قادر به برگزاری این دوره ها نیستیم و چنانچه صنعت بتواند این هزینه ها را متقبل شود این طرح حتما مورد استقبال قرار خواهد گرفت.