به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری مهر، نشست رابطین شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از رابطین آزمایشگاهی عضو شبکه برگزار شد. در این نشست رابطین شبکه ضمن آشنایی با یکدیگر و آگاهی از توانمندیهای مراکز دیگر، با اهداف، وظایف و راهبردهای شبکه و چگونگی تعامل بهتر آزمایشگاههای عضو با شبکه آشنا شدند.
دکتر رضا اسدی فرد، با اشاره به ضرورت شبکهای جامع از توانمندیها و داشتههای آزمایشگاهی کشور گفت: پیش از ایجاد شبکه آزمایشگاهی، سالهای سال در کشورمان تجهیزات آزمایشگاهی بر اساس یک فرهنگ و سیر رایج تهیه میشدند.
وی ادامه داد: این سیر غالبا درست نبوده و خرید بر اساس یک نیازسنجی صحیح نبوده است، بلکه بر اساس نیاز یک مدیر و میزان نفوذی که داشته موفق میشده است بودجه را دریافت و این خرید را انجام دهد. لذا در اکثر مواقع شرایط لازم برای بهرهوری مطلوب از آن نبود و حتی افراد کارآمد، متخصص و آشنا با تجهیزات وجود نداشتند.
اسدیفرد با بیان اینکه رسالت اصلی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در وحله نخست، شناسایی داشتهها و توانمندیهای تجهیزات و نیروی انسانی آزمایشگاهی و سپس استفاده از آنها به بهترین نحو است، اظهار کرد: گاهی داشتههایی داریم که خودمان نیز به درستی از آنها اطلاع نداریم. اما وقتی در یک گروه قرار میگیریم و دانشی که در کنار آن میآید، میتواند به افزایش دانستههایمان نسبت به داشتههایمان کمک کند.
وی گفت: شبکه با ایجاد زیرساخت و یک چارچوب در سطح ملی و در وحله بالاتر، بین المللی، باید به بخش تحقیقات پژوهش و صنعت کشور خدمترسانی کند و در حین حال که مراجعین رضایت کامل دارند، آزمایشگاهها، بتوانند پیشرفت کرده و خدمترسانی بهتری داشته باشند.
اسدیفرد با بیان این که همه سیاستهای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی و بهبود تحقیق و پژوهش و صنعت کشور است، به ضرورت خدمات مطلوب و استاندارد از سوی آزمایشگاههای عضو اشاره کرد و گفت: اصرار داریم آزمایشگاههای عضو شبکه حتما از استانداردهای لازم از جمله IEO/IEC ۱۷۰۲۵ برخوردار شوند تا بتوانند خدماتی ارائه کنند که رضایت مشتریان به دنبال آن باشد.
وی افزود: در این راستا شبکه آزمایشگاهی موارد گوناگونی را برای ارزیابی آزمایشگاهها در نظر میگیرد. به طور مثال کارانهای که آزمایشگاه به کارکنانش میدهد. بر این اساس، ۱۰ تا ۲۰ درصد درآمد آزمایشگاهها به پرسنل برسد تا ضمن ایجاد انگیزه در آنان، به کیفیت خدمات آزمایشگاهی کمک کند.
وی با اشاره به معیارهای ارزیابی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، گفت: اصرار داریم آزمایشگاهها تفاهمنامههای کارآمد داشته باشند که به خدمات مشترک و تبادل دانش و تجربیات منجر شود. یکی از سازوکارهای ما برای پیاده کردن این سیاست، ارزیابی، انتخاب و تقدیر از آزمایشگاههای برتر برای تشویق آنان است.
دﮐﺘﺮ ﻣﺤﻤﺪرﺿﺎ ﻧﮋادﻣﻘﺪم، عضو هیات علمی پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی و مدیر آزﻣﺎﯾﺸﮕﺎهﻫﺎي ﭘﮋوﻫﺸﮕﺎه اﺑﻦ ﺳﯿﻨﺎ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻣﻮﺛﺮ راﺑﻄﯿﻦ در ﺷﺒﮑﻪ آزمایشگاهی، میزان اثرگذاری آنان در تعامل بهتر مدیران مجموعههای آزمایشگاهی با شبکه و ضرورت توجه به فعالیت تیمی و همافزایی آزمایشگاهها با یکدیگر اشاره کرد.
نژادمقدم با اشاره به ویژگیهای رابط موفق شبکه آزمایشگاهی، مهمترین تاثیر رابطین را در آشکارشدن هرچه بهتر هویت آزمایشگاه به عنوان یک عضو اثرگذار برای شبکه و آشکار شدن شبکه آزمایشگاهی برای سازمان، ایجاد انگیزه در کارشناسان برای عملکرد بهتر و ارائه برجسته ظرفیتهای همکاری با شبکه آزمایشگاهی ضروری دانست.