به گزارش خبرنگار مهر دکتر وحید احمدی در حاشیه صدو سی و چهارمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری(عتف) گفت: در پیش از دستور این جلسه، گزارش سفر هیات ایرانی به اتریش ، برای ایجاد زمینه همکاری که با سازمان جهانی توسعه صنعتی( یونیدو) انجام شده بود، ارائه شد.
وی با بیان اینکه در این سفر زمینه های همکاری با یونیدو فراهم شد، افزود: در این سفر زمینه های همکاری با یونیدو فراهم شد که جزء کارهای بسیار مهم برای ادامه برنامه های شورای عالی عتف بود.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده در خصوص طرح های کلان ملی اظهار داشت: همچنین در این جلسه گزارش کارگروه تدوین اسناد ملی راهبردی طرح های کلان ارائه شد که این کارگروه از قبل بوده و به فعالیت های خود ادامه داده است.
احمدی با بیان اینکه کارگروه تدوین اسناد ملی راهبردی طرح های کلان مجموعه ای از دستورالعمل ها را تهیه و در این جلسه ارائه کرد، عنوان کرد: براساس دستورالعمل تهیه شده توسط این کاگروه باید همه طرح های کلان ملی سند بالادستی داشته باشند.
احمدی گفت: سند بالادستی شامل ضرورت اجرایی شدن طرح کلان ملی، بکارگیری آن در صنعت، نتیجه طرح و ... می شود چراکه در زمان تصویب طرح های کلان به لحاظ عجله ای که بوده همه مراحل تعریف طرح، تطابق آن با اولویت ها، توجیه اقتصادی، توجیه فنی و ... بررسی نشدند.
به گفته وی، بر این اساس نیاز است که هرکدام از طرح های کلان سند بالادستی تهیه کنند تا اولویت در اجرایی شدنشان مشخص شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه یک کارگروه تخصصی تعیین شد که متشکل از افراد تخصصی، صاحبنظران، نمایندگان دستگاه و بهره برداران دستگاه های اجرایی و دستگاه بهره بردار است. این کارگروه در زمینه ارزیابی سند بالادستی طرح های کلان فعالیت می کنند.
معاون وزیراظهار داشت: البته ۸ طرح کلان ملی سند بالادستی دارند و طرح های علوم انسانی و طرح های حوزه دفاعی به لحاظ جنبه امنیتی سند بالادستی ندارند و باید اقدام به تهیه سند بالادستی کنند.
وی افزود: در نهایت در این جلسه تصویب شد به طرح های کلانی که سند بالادستی ندارند، اعتباری تخصیص نیابد.
وی گفت: این مصوبه کمیسیون دوشنبه آینده در جلسه شورای عالی عتف بررسی می شود.
وی ادامه داد: همچنین با سازمان مدیریت در ارتباطیم که ردیف مستقلی برای طرح های کلان ملی بگذارد و نحوه حمایت مالی طرح های کلان نیز در حال تعیین است.