کاهش تقلب در تهیه آثار علمی در گرو اصلاح نظام آموزشی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق گفت: وقتی زمینه برای تقلب فراهم بوده و از طرفی ارتباط دانشجو با استاد راهنما و مشاور کمرنگ باشد، ممکن است دانشجو دست به تقلب بزند.
حجتالاسلام دکتر حسن خیری در گفتوگو با خبرنگار سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی- در خصوص لایحه ماده واحده مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی که به تصویب هیئت وزیران رسیده است، ضمن مثبت دانستن این لایحه، گفت: اصل تقلب و کپی کردن بسیار رایج شده و از این طریق، مشاغل کاذب مرتبط ایجاد شده است.
وی افزود: این معضل، مخصوصاً در ارتباط با رسالهنویسی و فعالیتهای علمی دانشجویان بسیار رایج است. کنترل این امر تا حدودی به وزارت علوم و تا حدودی نیز به زیرساختهای نظام آموزشی مرتبط است.
وی تأکید کرد: حل این مشکل با اصلاح ساختار فرآیند نظام آموزشی، ارتباط بین دانشجو و استاد و پاسخگویی استاد نسبت به سیستم آموزشی مرتبط است که باید در نظام ارزشیابی در خصوص دانشجو و استاد نیز مدنظر قرار گیرد.
خیری ادامه داد: اگر اساتید، امر آموزش و مشاوره را به درستی انجام داده و نظارت صحیح و کافی بر تهیه رسالهها داشته باشند، طبیعتاً دانشجو نمیتواند در تهیه آثار علمی تقلب کند.
رئیس دانشگاه آزاد نراق تصریح کرد: از سوی دیگر، وقتی اساتید با تعداد زیادی پایاننامه روبرو باشند، پاسخگویی کمی در ارتباط با نحوه گزارشگیری و گزارشدهی بین استاد و دانشجو روی میدهد.