رئیس جهاد دانشگاهی از ضرورت ایجاد ۵ مجتمع بزرگ فناوری برای رفع نیازهای کشور در جهاد دانشگاهی خبر داد.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از مهر، حمیدرضا طیبی در مراسم بازدید معاون رئیسجمهور از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی، عنوان کرد: برای توسعه فعالیتهای جهاد، سندی را تدوین که در آن ماموریتها و اهداف جهاد دانشگاهی را به صورت عددی مشخص کردهایم.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این سند، این است که همه واحدهای جهاد دانشگاهی باید فعالیت شاخص و گزین بر اساس مزیتهای ملی و بومی استانها داشته باشند، افزود: تلاش میکنیم تا منابع لازم را برای واحدهای جهاد دانشگاهی تامین کنیم که این تامین منابع عددی در حدود پنج تا هفت درصد منابع جهاد است. البته در این میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به صورت وام از جهاد دانشگاهی حمایت میکند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: بنا داریم که پروژههای دانشگاهی را به صورت طرحهای بزرگ اجرا کنیم، اما این فعالیتها نیازمند بودجه است و مشکل اصلی ما نیز کمبود بودجه به شمار میرود.
طیبی با اشاره به اینکه دید ما در جهاد دانشگاهی، نگاه کاربردی و مسالهمحور است که باید با نگاه به نیازهای آینده بتوان مشکلات روز کشور را برطرف کرد، افزود: این کمبود بودجه باید برطرف شود تا بتوانیم اهدافمان را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به دیدار رهبر با جهاد دانشگاهیها گفت: رهبری در خطاب به جهاد دانشگاهی فرمودند «این نهاد باید جایگاه خود را پیدا کند و دولت نیز باید به شما مسئولیتهایی محول کند.»
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: در سندی که جهاد دانشگاهی به صورت پیشنویس تهیه کرده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، پروژههای تکرارناپذیری وجود دارد. همچنین نهادهای جهاد دانشگاهی توانایی انتقال برخی دانشها در صنایع مختلف را دارد و میتواند این کار را انجام دهد.
طیبی عنوان کرد: ماموریت جهاد دانشگاهی برطرف کردن مسائل پژوهشی است که چند ماموریت در این حوزه نیز توسط جهاد دانشگاهی به عنوان ماموریتهای جهاد نوشته شده است. چه کسی باید ماموریتها را واگذار کند؟ آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی، عتف، کمیسیون ملی و ... باید این ماموریتها را به جهاد واگذار کنند؟
به گفته وی، ماموریت جهاد دانشگاهی در راستای کمک به سیاستهای تدبیر و امید به ویژه کمک به فارغالتحصیلان دانشگاههاست.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به پنج مجتمع بزرگ فناوری گفت: اگر این پنج مجتمع در پنج حوزه فعالیتهای جهاد ایجاد شود، میتوانیم از طریق آن نیازسنجی و به رفع نیازهای کشور بپردازیم این موضوع نیاز به سرمایهگذاری دارد.
طیبی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی توانمندی خوبی برای اجرای پیمایشها دارد و میتواند علاوه بر بحث ماموریتها، نظارتی بر طرحهای عمرانی کشور به عنوان بازوی سازمان برنامهریزی داشته باشد.
وی با بیان اینکه عدم وجود مشاورین توانا برای مدیران ارشد نظام یک مشکل اساسی در کشور است، گفت: در این زمینه خلاءهایی داریم که جهاد دانشگاهی میتواند این خلاءها را برطرف کند و مشاورههایی به مدیران ارشد کشور ارائه دهد.
طیبی افزود: اکنون در کشور تبدیل ایده به ثروت نیز مشکلی است که همچنین جهاد دانشگاهی میتواند این مشکل را برطرف و مسیر آن را آسانتر کند.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه برای حمایت از توانمندیهای داخلی برنامههای منسجمی در کشور وجود ندارد، گفت: توسعه، حاصل از برنامهریزی هوشمندانه و حمایت دولت انجام میگیرد که اکنون این ساختار در کشور ناقص است. بنا داریم تا به این ساختار کمک کنیم و ساماندهی داشته باشیم.
وی با تاکید فراوان در خطاب به رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، گفت: اکنون بودجه جهاد دانشگاهی ۱۲۰ میلیارد تومان است که نیاز داریم این بودجه حداقل به دو برابر افزایش پیدا کند.