وزیر علوم تأکید کرد: یکی از برنامه های عملیاتی که در وزارت علوم به طور جدی دنبال می کنیم تاسیس رشته های بین رشته ای و متوقف کردن برخی رشته هایی که از عمر آنها گذشته است.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از مهر، محمد فرهادی امروز در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنگره سراسری دولت، صنعت و دانشگاه با اشاره به سابقه طولانی صنعت و دانشگاه افزود: ارتباط بین این دو در دوره های مختلفی وجود داشته. در دوره سوم بعد از انقلاب مصوبه قوی داشتیم که بر اساس آن سازمان پژوهش های علمی و صنعتی مسئولیت دفاتر ارتباط صنعت با دانشگاه را بر عهده گرفت، ولی باز هم آنطور که باید و شاید این دفاتر سامان یافته نبودند.
وی با تأکید بر اینکه صرف وجود دفتر ارتباط با صنعت در وزارت علوم کافی نیست، بلکه باید در وزارتخانه های مختلف این دفاتر وجود داشته باشد، افزود: آیین نامه اجرایی فرصت های مطالعاتی اساتید در صنعت نیز وجود دارد که این ارتباط بیشتر شود.
فرهادی با اشاره به اینکه دانشگاه و صنعت می توانند در زمینه تحقیقات و توسعه همکاری داشته باشند و تحقیقات مشترکی انجام دهند، اظهار داشت: اگر این ارتباطات شکل بگیرد می توانیم محصولات کامل تری تولید کنیم البته باید پروژه های کاربردی، ارائه امتیازاتی به دانشجویانی که کار تحقیقاتی انجام می دهند، احیای نگرش نوآورانه دانشگاه و صنعت به صورت منفرد بیشتر توجه شود.
وی در ادامه عنوان کرد: بر این اساس باید به سمت دانشگاههای نسل سوم « دانشگاههای کارافرین و ماموریت گرا» برویم. دانشگاه فنی حرفه ای و علمی کاربردی بر اساس کارافرینی و ماموریت گرایی پایه ریزی شده اند.
به گفته وی باید معضلات کشور به صورت بومی و منطقه ای در ابعاد مختلف شناسایی شوند و باید از دانشگاهها برای رفع مشکلات استفاده کرد.