فعالیت 580 مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی مصوب در کشور
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 580 مرکز تحقیقاتی مصوب در کشور وجود دارد که در دو فیلد پایه و بالینی فعالیت میکنند.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، دکتر اصغر عبادیفر در حاشیه مراسم دومین نشست کشوری مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در کرمان در جمع خبرنگاران با اشاره به نحوه حمایت از پژوهشهای سلامت محور اظهار کرد: حمایتهای مالی بیشتر معطوف به دانشگاههای پیشرو و مراکز تحقیقاتی برتر است، ضمن اینکه از تمام مراکز مهم تحقیقاتی حمایت صورت میگیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه هنوز ردیف بودجه در نظر گرفته شده جهت حمایت از طرحهای پژوهشی سال 94 مشخص نشده است، اما مطمئناً این بودجه نسبت به قبل افزایش قابل قبولی خواهد داشت.
عبادیفر با اشاره به چالشهای پیش رو بیان کرد: کمبود بودجه، کمبود امکانات و تجهیزات و کمبود نیروی انسانی از مهمترین مشکلات ما است که البته یکسری از این چالشها به صورت موقتی است، مانند تاثیر تحریمها در تجهیزات که با گذشت زمان قابل حل هستند.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: 580 مرکز تحقیقاتی مصوب در کشور وجود دارد که در دو فیلد پایه و بالینی فعالیت میکنند، دانشگاه علوم پزشکی هم در بخش دیگری با اعضای هیات علمی و معاونین فناوری تحقیقات لازم را انجام میدهد.
وی گفت: 15 هزار نفر پژوهشگر داریم که این تعداد شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز هست.
عبادیفر سپس تصریح کرد: تحقیقات در تمام دانشگاهها مشکلات خاص خود را دارد، اما در مجموع نیاز است در کرمان فعالیتهای پژوهشی غنیتر شود، چراکه انتظار از دانشگاه علوم پزشکی کرمان بسیار بالاست، اما درعین حال با توجه به اینکه دکتر حقدوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان از بطن پژوهش برخاسته و معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه نیز فعال است، از این رو افق روشنی برای کرمان متصور هستیم.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به سطح علمی و پژوهشی ایران در میان کشورهای منطقه گفت: ایران در بسیاری از حیطههای پزشکی بدون شک حائز رتبه است و در مجموع رتبه دوم فعالیتهای علمی و حوزه سلامت را دارا هستیم که امیدواریم بزودی به جایگاه نخست در میان کشورهای منطقه برسیم.
وی با اشاره به اولویتهای پژوهشی کرمان خاطرنشان کرد: در استان کرمان بیماریهای غیرواگیر مختص مناطق گرمسیری باید در اولویت باشد، ضمن اینکه شاهد برخی پیامدهای ناشی از حوادث و بلایای طبیعی در استان هستیم و به نظر میآید دانشگاه علوم پزشکی کرمان باید دراین زمینهها برنامههای تحقیقاتی انجام دهد.