استاد جغرافیا در هفتمین جشنواره بینالمللی فارابی:
دانشمندان ایرانی از علوم انسانی غافل هستند
استاد جغرافیا گفت: دانشمندان ایرانی در دانشگاههای جهان پیشرو هستند اما چه میشود که ما از علوم انسانی غافل هستیم.
به گزارش وبسایت مقاله نویسی ISI20 به نقل از خبرگزاری فارس، در مراسم تقدیر از برگزیدگان هفتمین جشنواره بینالمللی فارابی سه استاد دانشگاه و برجسته در حوزه علوم انسانی سخنان خود را در حضور رئیسجمهور مطرح کردند.
در ابتدای این بخش محمد جواد رهنما استاد جغرافیا گفت: اینکه به ما 4 دقیقه وقت داده شده که حرف 40 ساله خود را بزنیم کار ما را بسیار سخت کرده است.
وی افزود: ما علاقمندان رشتههای علوم انسانی در مقابل رشتههای دیگر بسیار مظلوم واقع شدیم. چطور میشود که در حوزههایی مانند زبان فارسی، باستانشناسی ایران و حوزههای این چنینی دیگر کتابهایی توسط اساتید خارجی نوشته میشود یا اینکه جغرافیای ایران را پرفسور هلز مینویسد ولی سفینه ناسا را پرفسور نادری ایرانی اداره میکند و ما در حوزه مغز و اعصاب در دنیا چهرهای همچون پرفسور سمیعی را داریم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: دانشمندان ایرانی در دانشگاههای جهان پیشرو هستند اما چه میشود که ما از علوم انسانی غافل هستیم.
وی در ادامه به وضعیت جغرافیای کشور اشاره کرد و گفت: در قالب 31 استان نمیشود کشور را اداره کرد و ما به شدت نیازمندیم تا در مناسبات سیاسی- اداری و استانی کشورمان متناسب با شرایط زمان تجدیدنظر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع استانهای کشورمان تنها استانهای مازندران و سمنان از نظر پدیده نخست شهری در حالت توازن قرار دارند و در سایر استانها فاصلهای بین مرکز استان با دومین مرکز استان از نظر جمعیت دیده میشود.
در ادامه مهرمحمدی یکی دیگر از اساتید برجسته کشور با اشاره به خالی بودن جبهه روشی و پژوهشی در دانشگاهها گفت: دو خط پژوهشی و روشی باید در دانشگاههای ما مورد توجه قرار گیرد.
نسرین مصطفی یکی دیگر از اساتید دانشگاه در ادامه این مراسم اظهار داشت: علیرغم همه پیشرفتها در آموزش، آموزش چهره به چهره به همه روشها برتری دارد. باید این آموزش را توسط شخصیتی که روش معلمی دارد به سایر دانشجویان منتقل کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجه به دیپلماسی علمی از طریق انجمنهای علمی و دانشگاهها امکانپذیر است و انجمنهای علمی از طریق ارتباط با انجمنهای علمی بینالمللی میتوانند در دیپلماسی علمی نقش داشته باشند.
وی در پایان گفت: رئیسجمهور در سازمان ملل بحث جهان علیه خشونت را مطرح کرد و با مطرح شدن این بحث لازم است در زمینه نهادسازی این گفتمان در سطح بینالملل اقداماتی انجام داد و آن را در دستور کار قرار دهیم.